Marcel Ciolacu: PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiune, pentru a-l salva pe ministrul zero Ghinea. Adevărul e că, regulamentar, moțiunea a trecut

Marcel Ciolacu: PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiune, pentru a-l salva pe ministrul zero Ghinea. Adevărul e că, regulamentar, moțiunea a trecut
Foto: Inquam Photos / George Călin

Marcel Ciolacu, președintele PSD, susține că votul la moțiunea simplă împotriva ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a fost fraudat. Liderul social-democraților spune că moțiunea ar fi trecut cu voturile parlamentarilor prezenți în sală, însă aleșii Puterii au adunat și voturile online.

Marcel Ciolacu, despre moțiunea împotriva lui Cristian Ghinea

„PNL și USR-PLUS au fraudat grosolan votul la moțiunea simplă pentru a-l salva pe ministrul zero Ghinea! Adevărul este că, regulamentar, moțiunea a trecut! În sală, au fost consemnate 139 de voturi pentru și doar 126 contra! Disperați, politicienii puterii au adunat și voturile de pe tabletă, deși această modalitate este permisă doar în cazul actelor normative. Aceasta este o ilegalitate gravă pentru care, dacă la guvernare ar fi fost PSD, acum procurorii ar fi descins deja la Parlament!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

El i-a mai acuzat pe cei de la PNL și USR-PLUS că sunt o „gașcă de hoți”, care se chinuie să-l țină pe Ghinea în funcția de ministru pentru a putea deturna banii europeni.

„Nu vom tolera ca această gașcă de hoți, care vrea să-și bage în buzunare 2 miliarde de euro pe consultanța din PNRR, să fraudeze votul legal dat azi în sala de ședință! Toți cei care încearcă prin furt să-l țină în continuare în scaun pe Ghinea ca să deturneze miliarde din banii europeni vor răspunde în fața legii! PNL și USR-PLUS le demonstrează azi românilor că noua politică este de fapt politica de pe vremea Robertei Anastase. Acum 11 ani, erau gata să pună din pix oricâte voturi pentru a nenoroci milioane de pensionari. Azi, sunt capabili să inventeze voturi pe tabletă pentru a ține în funcție un zombi politic capabil să facă praf cel mai important plan de redresare a țării cu fonduri europene”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Moţiunea simplă iniţiată de PSD împotriva ministrului Cristian Ghinea a fost respinsă, marţi, cu 143 voturi ”pentru”, 171 ”împotrivă” şi o abţinere.

Săptămâna viitoare PSD va depune moțiunea de cenzură numită ”România eșuată – recordul fantastic al Guvernului Cîțu”.

Urmăriți B1TV.ro și pe