Marcel Ciolacu, reacție la proiectul MAI care-l nemulțumește pe Alexandru Rafila: Trebuie să aibă și avizul Ministerului Sănătății, că vizează o activitate pe care o desfășoară (VIDEO)

Marcel Ciolacu, reacție la proiectul MAI care-l nemulțumește pe Alexandru Rafila: Trebuie să aibă și avizul Ministerului Sănătății, că vizează o activitate pe care o desfășoară (VIDEO)

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, vineri, că proiectul de lege care vizează reorganizarea Ministerului de Interne ar trebui să aibă și avizul Ministerului Sănătății, deoarece proiectul vizează o activitate aflată acum în subordinea lui Alexandru Rafila (PSD).

Proiectul în cauză prevede, printre altele, că asistenţa medicală de urgenţă ar urma să fie coordonată de către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, acum condus de Raed Arafat.

Rafila s-a arătat nemulțumit deoarece a fost scos din circuitul de avizare al acestui document și, spune el, nici măcar nu a fost informat: „Eu sunt gata să-i cedez domnului Arafat poziţia de ministru al Sănătăţii”.

Ciolacu, despre proiectul de reorganizare a MAI

„În primul rând, acel proiect inițiat de Miisterul de Interne, că privește reorganizarea Ministerului de Interne, trebuie să aibă, normal, și avizul ministerului Sănătății, că vizează și o activitate pe care o desfășoară acum Ministerul Sănătății.

Nu m-am uitat pe proiectul de lege, am avut discuții cu dl Rafila, urmând să continuăm disucțiile cu…

Dar e normal să lăsăm în interiorul Guvernului, întâi să se discute aceste lucruri, și e normal să existe păreri diferite, importantă e decizia”, a declaat Marcel Ciolacu.

Reacția lui Rafila la proiectul MAI

„Am fost surprins când am văzut acest proiect de lege promovat de MAI (…) În mod evident, asistenţa medicală de urgenţă (…) este în dreptul Ministerului Sănătăţii.

Mi se pare o chestiune ilogică şi aberantă de a coordona această activitate altcineva decât Ministerul Sănătăţii, asta nu se întâmplă nicăieri. Noi dăm banii pentru aceste servicii.

Domnul Arafat dacă doreşte să coordoneze această activitate să vină la Ministerul Sănătăţii, chiar în locul meu, eu nu am niciun fel de problemă”, a reacționat anterior ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, la proiectul pus în dezbatere publică de Ministerul de Interne, condus de Lucian Bode (PNL). Nu e prima dată când există contre între Rafila și Arafat.

Urmăriți B1TV.ro și pe