Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, candidați la parlamentare. Fostul primar al Capitalei, cap de listă la Senat din partea PSD VIDEO)

Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, candidați la parlamentare. Fostul primar al Capitalei, cap de listă la Senat din partea PSD VIDEO)

S-au luat decizii importante, luni, în cadrul Consiliului Politic Naţional al partidului. Una dintre acestea îi are în vedere pe Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, fostul primar al capitalei.

Marcel Ciolacu și Gabriela Firea, candidați la parlamentare

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat luni că va candida pentru un mandat de parlamentar la Buzău, în timp ce Gabriela Firea va deschide lista PSD pentru Senat.

„O să îmi permit acest lucru să candidez la Buzău, la parlamentare. Dacă colegii mei o să hotărască să nu fiu pe locul 1, asta este. Da, locul 1 la Senat pe Bucureşti, doamna Gabriela Firea”, a declarat Marcel Ciolacu, la finalul Consiliului Politic Naţional al PSD.

Întrebat dacă Viorica Dăncilă va fi și ea pe listă. Ținând cont de faptul că astăzi a fost înlăturată de la șefia organizațieid e femei a PSD, Ciolacu a spus că decizia apaține filialei Teleorman.

„Ținând cont că a fost prim-ministrul României, cred că da, dar e decizia organizaţiei de la Teleorman”, a spus acesta.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marian Oprișan și Niculae Bădălău, înlăturați de la șefiile de partid

Amintim că în ședința de azi a PSD s-a decis înlocuirea lui Marian Oprișan de la șefia filialei PSD Vrancea. Marcel Ciolacu i-a cerut demisia lui Oprișan pentru rezultatele slabe înregistrate la alegerile locale. Acesta ar fi refuzat iar conducerea Consiliul Național l-a demis prin vot pe acesta. Interimarul la PSD Vrancea va fi ocupat chiar de către Marcel Ciolacu.

Totodată, Niculae Bădălău a demisionat de la PSD Giurgiu.

De asemenea, chestionat dacă Marian Oprişan se va regăsi pe lista PSD pentru Senat, în condițiile în care el spunea că vrea un mandat de senator, liderul PSD a răspuns: „Vom avea discuţia cu colegii din cadrul organizaţiei PSD Vrancea”.

Ciolacu a susținut că PSD va încerca să nu aibă traseiști pe listele pentru alegerile parlamentare.

„Deciziile acestea (privind persoanele n.r.) le vor lua preşedinţii de organizaţii. Am stabilit nişte principii. E prima oară când se stabilesc principiile înainte de listele la alegeri”, a adăugat Ciolacu.