Marcel Ciolacu: Suntem într-o criză energetică majoră, iar statul trebuie să intervină curajos / Măsurile aparțin coaliției / Rămân la părerea că prețul de la 1 aprilie va trebui reglementat (VIDEO)

Marcel Ciolacu: Suntem într-o criză energetică majoră, iar statul trebuie să intervină curajos / Măsurile aparțin coaliției / Rămân la părerea că prețul de la 1 aprilie va trebui reglementat (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / George Călin

Suntem într-o criză energetică majoră, iar statul român trebuie să intervină curajos, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Marcel Ciolacu, despre situația din energie: „Rămân la părerea personală că prețul de la 1 aprilie va trebui reglementat”

„Facturile la consumatorii casnici sunt aproape la fel ca anul trecut. Mai mult, ne-am extins și la IMM-uri, cât și toată la industria alimentară. (…) Este evident că suntem într-o criză energetică majoră. În afară că lovește consumatorii casnici, lovește întreaga industrie românească. Nu e numai România în această situație, e întreaga Europă și nu numai, dar am văzut măsuri care s-au luat și în Marea Britanie (…), și în Franța (…), deci este un moment în statul trebuie să intervină curajos. Ne-am luat două luni, întreaga coaliție, în principal Guvernul și ministrul Energiei, să vedem pe urmă de la 1 aprilie ce va urma. Rămân la părerea personală că prețul de la 1 aprilie va trebui reglementat”, a declarat președintele PSD, miercuri, la Parlament.

Întrebat dacă de la 1 aprilie am putea vedea o întoarcere la piața reglementată, Marcel Ciolacu a explicat: „Pe o perioadă de șase luni, legea ne lasă să facem acest lucru”.

„Haideți să depășim aceste două luni și pe urmă să le depășim pe cele șase. (…) Știți foarte bine, consumul mare este în perioada iernii, mai ales în zona de gaze. În primul rând, trece iarna în aceste două luni și am înțeles și eu de la specialiști că prețul la gaze deja începe să fie mai mic”, a adăugat social-democratul.

Întrebat cui aparțin soluțiile propuse în energie, care ar urma să fie adoptate săptămâna viitoare sub forma unui OUG, liderul social-democraților că ele aparțin „coaliției”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:57 - BMW atrage atenția că interzicerea importurilor de gaze rusești va bloca industria auto: „Nu doar BMW, ci întregul sector se va bloca”
14:54 - Expert în securitate: FSB și GRU știu că Rusia pierde războiul și se pregătesc pentru era post-Putin
14:44 - Adrian Chesnoiu: Nu sunt premise ca în România să avem o criză alimentară! Sunt permanent în contact cu fermierii și procesatorii pentru a mă asigura că necesarul de consum intern este stabil
14:39 - Volodimir Zelenski, după ce zeci de civili ucraineni au decedat în urma atacului aerian din regiunea Cernigov: „Acești oameni nu vor avea niciun viitor”
14:27 - Volodimir Zelenski a cerut, la Davos, mai multe arme pentru Ucraina și sancțiuni „maxime” împotriva Rusiei. Forța brută, spune el, va stăpâni iar lumea dacă invazia rusă rămâne fără răspuns
14:25 - Maria Zaharova susține că emblematicul roman „1984” al lui Orwell arată cum trăiesc oamenii în Occident: „Am crezut că descria totalitarismul/El scria despre prăbușirea ideii de liberalism”
14:23 - Prima sentință pentru armata rusă a fost emisă: ce pedeapsă a primit Șișimarin pentru încălcarea legilor de război
14:04 - Momentul in care soldații ucraineni distrug armamentul invadatorilor ruși (video)
14:00 - Sharon Stone a dominat covorul roşu de la Cannes. Actriţa în vârstă de 64 de ani a stârnit admirația publicului
13:57 - Cei mai mulți refugiați ucraineni vor să părăsească Ungaria, spune AFP. Problema este că Viktor Orban e pro-rus, susține o femeie care a fugit de drama războiului declanșat de Moscova