Marcel Ciolacu: Vor îngheţa pensiile, categoric / Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată

Marcel Ciolacu: Vor îngheţa pensiile, categoric / Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată
Foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat, joi, că Guvernul Cîțu va îngheța practic pensiile, pentru că datoria externă a României este foarte mare și va continua să crească deoarece ne tot împrumutăm. El le-a mai reproșat guvernanților că dau dovadă de „incapacitate administrativă de a se organiza şi de a gestiona această pandemie”. Ciolacu a amintit apoi că social-democrații vor veni cu propriul lor proiect de buget pe acest an deoarece opoziţia „nu trebuie doar să înjure la televizor sau să jignească”, ci să vină „cu soluţiile ei”.

Marcel Ciolacu susține că Guvernul Cîțu va îngheța pensiile

„Pensia medie în România este, în momentul acesta, 1.400 de lei. INS-ul, care e subordonat Guvernului, a venit şi a explicat că unui român, ca să trăiască, lunar, îi trebuie 1.733 de lei. Ce faci cu această diferenţă? Nu trebuie să aplici legea? (…) Vor îngheţa pensiile, categoric. Fiindcă îngheţarea salariilor şi a veniturilor este în funcţie de datoria externă. (…) Când ajungi la 50% datorie externă – noi suntem la 47, vom ajunge la 50% categoric pentru că ne împrumutăm zilnic – în momentul acela trebuie să tai din ajutoarele la asistenţa socială, astea sunt regulile. (…) Părerea mea e că nu au altă soluţie. Părerea mea e că vor veni cu 8% în septembrie, însă nu poate să depăşească, au un acord cu 7% deficit”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3, potrivit News.ro.

Marcel Ciolacu, despre guvernanți: Și proști, și fuduli

În aceeași emisiune, liderul social-democraților a criticat și atitudinea președintelui Klaus Iohannis, care ar fi trebuit să discute cu toate partidele, dată fiind situația specială în care se găsește România. El a mai spus că guvernanții demonstrează că nu sunt capabili să administreze țara.

„Într-un moment atât de delicat, nu numai la noi, pe tot mapamondul, abordarea preşedintelui trebuia să fie cu totul alta. Toate forţele politice trebuiau adunate pentru un plan de ţară, pe o perioadă scurtă şi medie, ca să depăşim cu ce ne confruntăm acum. Avem în continuare o criză sanitară evidentă, nedepăşită şi necontrolată, au incapacitate administrativă de a se organiza şi de a gestiona această pandemie (…). Au incapacitate administrativă, sunt şi proşti şi fuduli. Nu apelează. Ce specialişti au ei?”, a mai declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.