Baronul PSD Marian Oprișan, mulțumiri pentru Viorica Dăncilă: Revenim la normalitate! Preşedinţii consiliilor judeţene se întorc la cetăţeni

Baronul PSD Marian Oprișan, mulțumiri pentru Viorica Dăncilă: Revenim la normalitate! Preşedinţii consiliilor judeţene se întorc la cetăţeni
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marian Oprișan, baron PSD de Vrancea și președintele Consiliului Județean Vrancea, a mulțumit Guvernului și premierului Viorica Dăncilă pentru Ordonanță de Urgență prin care preşedinţii de consilii judeţene vor fi aleşi din nou prin votul direct al cetăţenilor, nu prin votul consilierilor judeţeni, cum este acum.

Șefii CJ se întorc la cetățeni!, a susținut social-democratul.

„Ţin să multumesc primului-ministru Viorica Dăncilă, Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, dar şi Ministerului Justiţiei pentru iniţierea actului normativ aprobat.

Revenim la normalitate! Prin introducerea votului uninominal, preşedinţii consiliilor judeţene se întorc la cetăţeni. Votul uninominal este singura modalitate prin care un om politic – fie el primar, preşedinte de consiliu judeţean sau preşedinte al României – poate fi responsabilizat în faţa celor care îl aleg! În acest moment un preşedinte de consiliu judeţean este ales anacronic, în mod indirect, de către consilierii judeteni. Acest mod de a alege un preşedinte de consiliu judetean nu reprezintă, de fiecare dată, voinţa cetăţenilor dintr-un judeţ”, a susținut Marian Oprișan, într-un comunicat de presă transmis de Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România.