Marius Budăi: În România este un deficit de 800.000 – 1 milion de angajați. HoReCa, agricultură și construcţii, cele mai afectate domenii

Marius Budăi: În România este un deficit de 800.000 – 1 milion de angajați. HoReCa, agricultură și construcţii, cele mai afectate domenii
Sursa foto: Facebook

În România este un deficit de 800.000 – 1 milion de angajați, iar cele mai mari cereri sunt în domeniul serviciilor, HoReCa, agricultură sau construcţii, a anunțat ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

Marius Budăi, despre deficitul forței de muncă

„Din ceea ce declară mediul de afaceri, este undeva la 800.000 – 1 milion de locuri de muncă ce ar trebui să fie ocupate. Cele declarate oficial sunt mult mai puţine”.

Întrebat, de asemenea, în ce zone sunt cele mai mari cereri, Budăi a explicat că în diferite domenii există solicitări.

„Servicii, HoReCa, acum prin închiderea capacităţilor de producere în Ucraina, cablaje, CIP-uri şi ce se mai lucrează prin Ucraina, construcţii, agricultură”, a declarat Budăi

Marius Budăi a explicat cum vor putea românii accesa măsurile de ajutor în cazul în care nu au fost identificați acum în baza de date.

„Astăzi am stat cu domnul ministru Boloş foarte multe ore ca să ne uităm exact, astfel încât să nu pierdem niciun euro din măsurile pe care le putem deconta acum din fondurile europene, să nu pierdem din vedere niciun cetăţean care are nevoie de sprijinul nostru.

Pentru că sunt foarte multe situaţii pe care trebuie să le prevedem în documentele care urmează. În majoritatea situațiilor vor scoate orice fel de birocrație.

Urmăriți B1TV.ro și pe