Medicii care nu s-au vaccinat vor plăti testarea periodică din sporuri. Mihăilă: E în propunere (VIDEO)

Medicii care nu s-au vaccinat vor plăti testarea periodică din sporuri. Mihăilă: E în propunere (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Medicii care nu s-au vaccinat ar putea plăti testarea periodică cu sporurile. Mai exact, teste pentru COVID-19 ar putea să fie realizate în unitatea medicală în care lucrează, iar ulterior, ele să fie achitate din sporturile pe care cadrul medical le primește.

Ministrul Sănătății a precizat că este o variantă ce se ia în calcul, dar care nu a fost decisă încă. Totodată, Ioana Mihăilă și-a exprimat dezaprobarea pentru persoanele care au ales să nu se vaccineze, deși au avut această posibilitate.

Medicii nevaccinați ar putea plăti testarea periodică din sporuri

Am avut mai multe ipoteze de lucru. Testarea să fie făcută în unitatea sanitară, iar costurile să fie suportare din fondul de sporuri al personalului medical care nu e vaccinat. E în propunere, dar trebuie să fie avizat și de alte ministere”, a anunțat ministrul Sănătății.

În ceea ce privește testarea cadrelor didactice, Sorin Cîmpeanu a explicat că în prezent se desfășoară o serie de discuții cu privire la cine va plăti testele efectuate cadrelor didactice.

Spre exemplu, ministrul Educației spune că s-a luat în calcul inclusiv varianta în care să fie subvenționate doar testele cadrelor medicale ce nu pot fi vaccinate din motive medicale.

Mai mult decât atât, Sorin Cîmpeanu a anunțat că una dintre propuneri presupune și întreruperea activității cadrelor didactice care nu s-au vaccinat și refuză testarea, dacă rata de infectare din localitate depășește 6 la mia de locuitori.

Urmăriți B1TV.ro și pe