Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, și-a anunțat candidatura la Primăria Arad

Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, și-a anunțat candidatura la Primăria Arad
Foto: Inquam Photos

Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, și-a anunțat candidatura la Primăria Arad, fiindsusținut de PSD, ALDE și PNȚCD, care au format în acest sensalianța electoralăPlatforma Social-Liberal Creștină.

„Platforma Social-Liberal Creștină (PSLC)este numele alianței electorale pe care am semnat-o astăzi cu liderii ALDE și PNȚCD.

O decizie pe care am luat-o în forul de conducere al PSD Arad, fiind susținut de colegii mei, deputatul Florin Tripa – președinte executiv al partidului, Eusebiu Pistru – vicepresedinte PSD și președintele organizației municipale a PSD Arad, Ilie Cheșa.

În cadrul conferinței de presă, organizate cu această ocazie, mi-am anunțat oficial candidatura pentru Primăria Arad și
l-am prezentat și pe colegul nostru, Ruben Budău, care va intra în luptă pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Arad.

De ce o alianță și nu, simplu, PSD? Pentru că e nevoie de o echipă cât mai mare, de o echipa cat mai puternica pentru a intra în luptă împotriva grupării Falcă, care capuseaza Aradul de 16 ani.

E nevoie să fim cât mai mulți. E nevoie să fim puternici împreună,pentru Arad. Atât pentru județ, cât și pentru municipiu.

Ne dorim să nu ne mai uităm cu jind la orașele din jurul nostru, care s-au dezvoltat enorm în ultimii ani.

Ne dorim și noiun Arad modern, european, cool. Un Arad care să își recupereze valorile si sa isi recapete supranumele de „Mica Viena”, adevarata perla a Vestului Romaniei”, a scris Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Cine este Mihai Fifor

Mihai-Viorel Fifor are 50de ani și este senator de Arad din 2016. Aabsolvit Facultatea de Litere și Istorie a Universității din Craiova, este licențiat în filologie și deține un master în literatură română si un master in management. În anul 2003, Fifor a devenit doctor în antropologie social.Între 12 septembrie 2017 și 20 noiembrie 2018 a exercitat funcția de Ministru al Apărării Naționale în Guvernul României fiind precedat de Adrian Țuțuianu și succedat de Gabriel-Beniamin Leș.

Începând cu data de 16 ianuarie 2018 până la data de 29 ianuarie, același an, a asigurat interimatul pentru postul de Prim-ministru al României, după demisia lui Mihai Tudose.

Aradul, condus de un interimar

Din luna iunie 2019, Aradul are primar interimar.Călin Bibarţ, care ocupa funcția de viceprimar, i-a luat locul lui Gheorghe Falcă. Fostul edila renunţat lamandat, după ce a fost ales europarlamentar.Gheorghe Falcă a condus municipiul Arad timp de aproape patru mandate, începând din 2004.La alegerile locale din 2004 a fost desemnat ca primar al municipiului candidând din partea PDL.A fost apoi reales la fiecare scrutin până în 2016: la cel din 2008, a fost reales cu 66,67% din voturiși în 2012 cu 47,31% din voturi (un singur tur).

Ultima oră