Mihai Șora, mesaj înaintea Congresului PNL: ”Nu dați vrabia din mână, oameni buni, pe cioara nebună de pe gard”

Mihai Șora, mesaj înaintea Congresului PNL: ”Nu dați vrabia din mână, oameni buni, pe cioara nebună de pe gard”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Filosoful Mihai Şora îi îndeamnă pe liberali să-l voteze pe Ludovic Orban pentru un nou mandat de președinte al PNL și să nu dea vrabia din mână pe ”cioara nebună de pe gard”.

Mihai Şora postează şi comentează şi o fotografie a celor doi aspiranţi la funcţia de preşedinte al PNL.

„Amândoi au probleme cu arătătorul. (De ce, oare, trebuie să scoţi gheruţa la vedere când vorbeşti?) Însă unul îşi pune, în dimineaţa aceea, cravata şi costumul – semn, din punctul meu de vedere, că-şi respectă publicul. Caută să găsească privirea celuilalt – ca în orice dialog în care oamenii, atunci când dezbat un gând, o idee, chiar se privesc în ochi. Ţin cu Ludovic Orban, se-nţelege. Este, de departe, mai echilibrat, mai demn. Şi mai inteligent. O inteligenţă pe care sper s-o aibă şi alegătorii din partid: nu daţi vrabia din mână, oameni buni, pe cioara nebună de pe gard”, a scris Şora pe pagina sa de Facebook.

Liberalii își vor alege în acest weekend președintele în cadrul congresului dintre actualul șef Ludovic Orban și premierul Florin Cîțu, după o campanie internă dură, în care s-au atacat constant.

Miercuri, 22 septembrie, Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat, că va participa la Congresul PNL. Șeful statului l-a încurajat pe Florin Cîţu să continue şi să nu se teamă.

Ultima oră
00:15 - Judo: Alexandru Raicu a câștigat medalia de bronz la turneul de Grand Slam de la Paris
23:49 - Mai multe persoane s-au adunat în fața Spitalului Județean Satu Mare pentru a cere explicații despre moartea unei tinere gravide. Medicii spun că starea femeii s-a deteriorat rapid
23:10 - Marius Șumudică a revenit cu victorie în Turcia și a făcut spectacol la conferința de presă, dar e atacat de un fost translator: „Ne insultă țara pe la spate”
22:53 - Beatrice Mahler: Am triplat consumul de oxigen față de valul 3 / Măsurile suplimentare din spital ne creează o stare de confort care a lipsit în trecut
22:31 - Gina Pistol și fetița au plecat din casa lui Smiley
22:14 - Principalul suspect pentru uciderea parlamentarului britanic David Amess, audiat ore întregi de forțele antitero. BBC: Un nou atac terorist e încă „probabil” în Marea Britanie
21:43 - Manifestație împotriva fascismului la Roma, cu circa 200.000 de persoane. Demonstranții au cerut interzicerea grupului Forza Nuova (VIDEO)
21:17 - Vlad Voiculescu: Singura coaliție posibilă pentru USR PLUS, cea cu PNL și UDMR. Dacă nu se vor întoarce la negocieri până în cursul zilei de duminică, probabil veți vedea un guvern USR PLUS în Parlament (VIDEO)
20:58 - Un tânăr dat în urmărire națională a fost împușcat de polițiști. Bărbatul încercase să fugă de oamenii legii
20:41 - Alexandru Rafila: Ne așteptăm la un număr și mai mare de morți. Problema e durata valului 4, nu atingerea vârfului său