Mihai Tudose: PSD va propune plafonarea prețului la energie pentru 6 luni

Mihai Tudose: PSD va propune plafonarea prețului la energie pentru 6 luni
Mihai Tudose / Foto: Gov.ro

Mihai Tudose a anunțat miecuri că PSD va depune un proiect de lege privind plafonarea prețului la energie în România:

„PSD-ul va depune astăzi sau mâine un proiect de lege privind plafonarea prețului la energie în România. Plafonarea pentru 6 luni a prețului la o medie pe ultimele 6 luni la momentul intrării în vigoare a legii.

Va fi creat un fond la Ministerul Energiei care să compenseze pierderile la furnizori. Contl va fi alimentat de către bugetul de stat, o parte, și o parte de către sumele luate de la producătorii din energie, 50% pe profitul fiscal declarat.

Aceasta este o soluție temporară, la adăpostul căreia Guvernul trebuie să se apuce un pic de treabă. În fapt au lăsat piața liberă exact în cel mai prost moment cu putință. Momentul înc are producția este mult sub necesar. Ca orice piață a luat-o razna, fiind bătaia pe marfă, pe materia primă.

Nu există o soluție miraculoasă prin care peste noapte să se îndrepte aceste lucruri. Soluțiile trebuiau deja implementate de către Guvern. Începe deja să fie târziu, dar este al 12-lea ceas„,a declarat Mihai Tudose.

Ultima oră
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc