Mihail Neamțu (PMP): Nu suntem mai proști și nici mai deștepți decât americanii, francezii sau englezii. Contextul economic favorabil, singurul lucru care îi lipsește românului harnic și deștept

Mihail Neamțu (PMP): Nu suntem mai proști și nici mai deștepți decât americanii, francezii sau englezii. Contextul economic favorabil, singurul lucru care îi lipsește românului harnic și deștept
foto: Facebook

Mihail Neamțu, vicepreședinte al PMP, consideră că „singurul lucru care îi lipsește românului harnic și deștept este contextul economic favorabil, adică un sistem administrativ orientat spre om”.

Mihail Neamțu: Eabsolut vital ca Dreapta românească să implementeze o serie de reforme salvatoare pentru țară

„Nu suntem mai proşti și nici mai deştepţi decât americanii, francezii sau englezii. Singurul lucru care îi lipseşte românului harnic și deștept este contextul economic favorabil, adică un sistem administrativ orientat spre om. Comunismul a făcut din cetățeanul slobod o slugă Statului. Ne este încă frică să dăm oamenilor deplina libertate de inițiativă. Punem mereu bariere birocratice. Avem reflexe etatiste („să ni se dea”). Folosim prea des expresii negative („e imposibil” ori „nu se poate”)…”, a scris Mihail Neamțu, luni, pe Facebook.

El a subliniat că „milioane de români plecați peste hotare au găsit în SUA, Canada, Marea Britanie sau Gemania un sistem administrativ suplu, elastic și rapid. La noi Statul pare să existe pentru a îmbogăți aristocrația bugetară, partidele tranziției fiind aservite unor rețele sau personaje detestabile, care riscă puşcăria doar pentru a rămâne la putere”.

„Iată de ce, între 2020 și 2024, când vom avea un ciclu neîntrerupt de turbulenţe electorale, e absolut vital ca Dreapta românească să implementeze o serie de reforme salvatoare pentru țară”, a adăugat Mihail Neamțu.

Vicepreședintele PMP a adăugat că „demografia e destin, deci politicile pro-nataliste și pro-familie se impun. Dacă n-avem copii, nu avem nici viitor. Unificarea economică a provinciilor istorice: Moldova și Oltenia sunt rupte de Transilvania. Ne trebuie șosele rapide și rețele feroviare care să conecteze mediul rural la dinamismul marilor orașe. E nevoie apoi de o reformă teritorial-administrativă, despre care Președintele Traian Băsescu a vorbit în 2012. Putem începe cu imperativul comasării administrative a comunelor și satelor care au mai puţin de o mie de suflete. Se impune, totodată, liberalizarea pieței medicale, prin care înţeleg mai mulţi furnizori de servicii de asigurări pentru pacienți și competiție între spitale. Susțin și prezența capitalului privat în piaţa educaţiei”.

„Toate aceste reforme sunt necesare pentru ca România să devină o oază de prosperitate în Balcani, un loc în care oamenii să zâmbească mai mult și să se ocărască mai puțin. Ce spuneți: ne apucăm de treabă?”, a conchis Mihail Neamțu, vicepreședinte al PMP.

Nu suntem mai proşti și nici mai deştepţi decât americanii, francezii sau englezii. Singurul lucru care îi lipseşte…

Publicată de Mihail Neamtu peLuni, 26 octombrie 2020