Mihail Voicu: PNL depune miercuri proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin

Mihail Voicu: PNL depune miercuri proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a anunțat că liberalii vor depune miercuri un proiect de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, informează Mediafax.

„După cum ştiţi, în cursul şedinţei ligii aleşilor locali de la Braşov s-a adoptat o rezoluţie cu privire la susţinerea, în pofida votului majorităţii PSD, UNPR, ALDE, a alegerii primarilor în două tururi de scrutin şi am spus că vom redepune un proiect de modificare şi completare a legii alegerilor locale strict în acest sens, al alegerii primarilor în două tururi de scutin. Proiectul este redactat, în cursul zilei de astăzi va fi semnat de copreşedinţii PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, de liderii grupurilor parlamentare din Cameră şi de Senat şi de ce cinci membri ai Comisiei de Cod electoral”, a declarat, marţi, Mihai Voicu.

Vicepreședintele PNL a precizat că proiect va fi depus miercuri şi trebuie să fie pus pe ordinea de zi a Comisiei de cod electoral.

Mihai Voicu şi-a anunţat marţi demisia din funcţia de preşedinte al Comisiei de Cod Electoral, în semn de protest faţă „tergiversarea” adoptării legii votului prin corespondenţă de către PSD. (Detalii AICI)

În sesiunea trecută, Comisia de Cod electoral a adoptat legea alegerilor locale, menţinându-se procedura de alegere a primarilor într-un singur tur de scrutin. În schimb, a fost introdusă alegerea indirectă a preşedintelui de consiliu judeţean, de către majoritatea din consiliu şi nu prin vot direct.

Tags: