Milionară din diaspora, fiica unui liberal, consilieră la ministerele Energiei și Digitalizării. Legătura cu Rareș Bogdan

Milionară din diaspora, fiica unui liberal, consilieră la ministerele Energiei și Digitalizării. Legătura cu Rareș Bogdan
Milionară (stânga) din diaspora, fiica unui liberal, consilieră la ministerele Energiei și Digitalizării, sursa foto: facebook Oana Babagianu

O tânără româncă din Spania, secretar general adjunct al PNL Diaspora, organizație condusă de europarlamentarul Rareș Bogdan, cu o avere impresionantă, fiica unui lider local liberal, a fost angajată la Ministerul Energiei pe funcția de consilier – arată PressHUB.

Din diaspora direct consilier la Ministerul Energiei și cel al Inovării și Digitalizării

PNL a adus o tânără din diaspora direct în funcția de consilier la Ministerul Energiei, condus de Virgil Popescu, iar ulterior la cel al Inovării și Digitalizării, condus de Sebastian Burduja.

Anunțul a fost făcut chiar de cea care a primit post în guvernul României, Oana Babagianu. Într-o postare pe rețelele de socializare, aceasta mulțumește familiei Bogdan, Florina și Rareș Bogdan, pentru sprijinul pe care l-a acordat în revenirea ei acasă.

Rareș Bogdan a admis, pentru PressHUB, că a sprijinit-o să revină în țară și să se angajeze la Guvern, dar afirmă că a recomandat-o pentru că are un CV remarcabil. „Faptul că are avere arată că se poate descurca oriunde și că nu a venit în România pentru bani”, a fost explicația europarlamentarului.

Fiica unui politician care a trecut pe la PSD, PDL și PNL

Oana Babagianu are, potrivit declarației de avere, o situație materială impresionantă. În plus, a avut norocul să fie ajutată de europarlamentarul PNL Rareș Bogdan, la puțin timp după ce acesta a fost ales președinte la PNL Diaspora. Tatăl Oanei Babagianu este subprefect al județului Ialomița.

Tânăra scria pe 31 mai 2022, pe rețelele de socializare, că a luat decizia să se întoarcă în țară după 15 ani de bătut lumea în lung și lat.

Potrivit declarației de avere, Oana Bbagianu deține 11 locuințe, dintre care două în Spania, sursă foto: Facebook Oana Babagianu

„Trebuie să mulțumesc din suflet familiei Bogdan: Florina Bogdan și Rareș Bogdan. Ei sunt cei care ne-au adus acasă. Oameni minunați, încrezători și familiști.

Ne-au convins de faptul că Diaspora trebuie să se întoarcă acasă. Și asta am și făcut. România are nevoie de noi”, scria pe Facebook cea care avea să devină consilier în Guvernul Ciucă.

Oana Babagianu e fiica unui politician și afacerist din Ialomița, care a fost de multe ori în centrul atenției opiniei publice. Tată său, Gheorghe Babagianu, a trecut de la PSD, la PDL și PNL. A fost ales consilier din partea celor trei partide și subprefect de două ori.

Declarația de avere a lui Gheorghe Babagianu

În martie 2009, Gheorghe Babagianu a fost investit în funcția de subprefect al județului Ialomița, pentru ca în 2013 să își dea demisia din poziția de consilier PDL și din cea de șef al organizației locale PDL.

În decembrie 2019, a fost numit șeful Cabinetului Prefecturii Ialomița, iar în septembrie 2020 a fost ales consilier PNL, funcție din care și-a dat demisia pentru cea de subprefect al județului Ialomița (singurul de pe site-ul prefecturii care nu și-a postat CV-ul).

Deși în ultimele declarații de avere și de interese, Gheorghe Babagianu menționează că nu are proprietăți, nu deține acțiuni, nu are casă, mașină sau conturi, presa locală, citată de PressHUB susține contrariul.

De altfel, în primele declarații de avere și de interese din 2008, Babagianu tatăl preciza că deține două terenuri, o casă, un spațiu comercial, un autoturism și un apartamement, dar și 50% din două societăți comerciale. Toate acestea au dispărut.

Presa locală consemnează că și în prezent Gheorghe Babagianu „deține cele două hoteluri – restaurant Royal din Urziceni și o pensiune în aceeași localitate. Într-o locație de pe DN 2 Urziceni – București, familia Babagianu conduce o societate comercială cu activitate de închiriere a utilajelor agricole”.

Mai mult decât atât, presa locală a semnalat că restaurantele au fost selectate pentru a acorda o masă caldă persoanelor defavorizate. Este vorba despre tichetele sociale electronice, care au înlocuit pachetele cu alimente, oferite de Uniunea Europeană.

Astfel, din 2020, persoanele defavorizate pot să mânânce o masă caldă la un restaurant ales de autorități. Presa locală susține că 3 din cele 10 restaurante selectate în acest program sunt din Urziceni și s-ar afla în administrarea familiei Babagianu.

De altfel, acesta a recunoscut pentru independentonline.ro acest lucru: „Am fost selectat datorită seriozității cu care lucrăm… Da, sunt restaurantele familiei”.

Consilier la 2 ministere, cu 11 case

Dacă tatăl are o declarație de avere sumară, fiica, care lucrează în prezent pe funcția de consilier al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, epatează cu 11 locuințe, dintre care două în Spania.

Potrivit declarației de avere, Oana Babagianu deține împreună cu soțul său, o casă la Madrid de 840 de metri, și o casă de vacanță la Denia-Spania, de 250 de metri, la care este unic proprietar.

Apartamentele din București au în total o suprafață de 570 de metri, la care se adaugă apartamentele din Voluntari și Dudu-Ilfov.

De asemenea, deține un teren în Madrid în suprafață de 2.772 metri, un autoturism Range Rover, mai multe conturi, dividente de 856.286 de lei, dar și datorii.

Cel mai mare credit este de 686.000 euro, la Caixa Bank. Veniturile, destul de modeste, obținute anul trecut sunt de la trei companii din Urziceni, unde figurează ca director. Soțul său, Viorel Babagianu (a luat numele de familie al soției), director la o companie din Ialomița și la una din Londra, ar fi completat veniturile familiei.

Pe lângă funcția de la stat, este și secretar general adjunct al PNL Diaspora. De altfel, relația sa apropiată cu Rareș Bogdan, președintele PNL Diaspora, se poate observa nu doar din anunțul de mulțumire pentru el și soția sa, ci și din fotografiile postate de la ziua de naștere a Florinei Bogdan, sărbătorită cu fast într-o stațiune din Italia.

La o diferență de o zi, atât familia Bogdan, cât și proaspăta consilieră au postat fotografii de la Moșia Galicea Mare, acolo unde că au stat câteva zile, potrivit informațiilor PressHUB.

Despre Oana Babagianu presa a scris și în trecut, atunci când s-a căsătorit prima dată cu fotbalistul Hristu Chiacu, nepot al lui Gigi Becali.

Ana Maria Prodan, care este nașa copiilor ei, a vorbit în presă elogios despre tânăra afaceristă Oana Babagianu. Tot laudativ s-a scris și atunci când a publicat o carte, „Eva”, despre care Andreea Marin spunea că a marcat-o și o va dărui fiicei sale să o lectureze.

Rareș Bogdan: Am susținut peste 30 de oameni. Are un CV extraordinar

Foto: Facebook / Rareș Bogdan

Rareș Bogdan a admis, într-o discuție telefonică cu PressHUB, că a susținut-o pe Oana Babagianu pentru a reveni în țară, dar a făcut-o pentru că are un CV impresionat.

„Merită să te uiți pe CV-ul ei. Nu e singura pe care am sprijinit-o, până acum am susținut peste 30 de oameni din diaspora, oameni foarte competenți și foarte buni.”, a declarat Rareș Bogdan.

Europarlamentarul PNL a menționat că legăturile familiei Babagianu cu liberalii nu au contat pentru ca tânăra să devină consilier.

Ulterior, europarlamentarul a trimis PressHUB CV-ul Oanei Babagianu. Din document, reiese că aceasta a fost angajată la Ministerul Energiei doar două săptămâni, după care a trecut la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, unde susține că face numai practică.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
19:55 - Află la ce folosește buzunarul mic al blugilor și capsele acestuia
19:53 - Eduard Hellvig (SRI): Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică
19:29 - Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu: Creșterea impozitelor pe locuințe nu va avea efect asupra persoanelor cu venituri mici
19:07 - Eugen Tomac, în Parlamentul European: Cui servește menținerea României și Bulgariei în afara frontierelor UE? Avem dreptul să fim tratați în mod corect (VIDEO)
18:56 - Teo Trandafir: „Nu îmi place să fiu singură, nu mi se pare amuzant, pentru că nu am cu cine vorbi, cu cine împărți o roșie și o bucată de brânză”. Apreciază și preferă noblețea, caracterul și generozitatea la partenerul ei
18:50 - Lira sterlină a scăzut în raport cu dolarul după discursul premierului Liz Truss
18:43 - Rareș Bogdan, la Strasbourg: Nu ne obligați să jucăm și noi dur! Blocarea României în afara Schengen este o nedreptate față de un popor profund european
18:24 - David Popovici îi va onora memoria lui Cătălin Hîldan. Gestul făcut de marele campion la înot în ziua în care se împlinesc 22 de ani de la moartea „Unicului Căpitan” (VIDEO)
18:22 - Cu ce probleme se confruntă Antonia. Situația este mai gravă acum decât în adolescență: „Viața merge înainte!”
18:13 - Marian Godină „se gândește” dacă ar putea renunța la traiul de bugetar pentru că ar „putea face mai mult în privat”. A produs indignarea multor români care trăiesc din venituri mult mai mici