Ministerul Culturii a avut o execuție bugetară de 90% în primul semestru. Bogdan Gheorghiu: „Salut iniţiativa prim-ministrului Florin Cîţu. Românii trebuie să ştie şi să înţeleagă ce se întâmplă cu taxele şi impozitele pe care le plătesc”

Ministerul Culturii a avut o execuție bugetară de 90% în primul semestru. Bogdan Gheorghiu: Salut iniţiativa prim-ministrului Florin Cîţu. Românii trebuie să ştie şi să înţeleagă ce se întâmplă cu taxele şi impozitele pe care le plătesc
Sursa foto: Facebook

Ministerul Culturii a publicat date despre execuția bugetară, după ce premierul a precizat pe Facebook că fiecare ministru trebuie să iasă public și să prezinte informații în acest sens.

Astfel, potrivit Ministerului Culturii, instituția a avut prevăzute credite bugetare de 428.523.000 de lei.  Ministrul Bogdan Gheorghiu a precizat că instituţia pe care o conduce a efectuat în primul semestru al anului plăţi în proporţie de 90,29% din bugetul alocat pentru această perioadă.

„Salut iniţiativa prim-ministrului Florin Cîţu. Românii trebuie să ştie şi să înţeleagă ce se întâmplă cu taxele şi impozitele pe care le plătesc şi care este ponderea tipurilor de cheltuieli în bugetul fiecărei instituţii. Pentru semestrul I, Ministerul Culturii a avut prevăzute credite bugetare în valoare totală de 428.523 mii lei, din care a efectuat plăţi totale în sumă de 386.899 mii lei, fapt ce reprezintă o execuţie de 90,29% a bugetului pentru această perioadă”, a precizat ministrul Culturii.

„Am reuşit să recuperăm în luna iulie sumele necheltuite prin semnarea a 4 contracte ce vizează obiective de investiţii importante pentru Timişoara Capitală Europeană a Culturii şi pentru consolidarea, restaurarea şi amenajarea Muzeului Naţional «George Enescu» – Palatul «Cantacuzino», casa memorială şi anexa”, a adăugat ministrul.