Ministerul Familiei, Gabriela Firea, va solicita aducerea în ţară a bebeluşului internat în Danemarca, atunci când starea sa de sănătate va permite

Ministerul Familiei, Gabriela Firea, va solicita aducerea în ţară a bebeluşului internat în Danemarca, atunci când starea sa de sănătate va permite
Foto: Facebook @ Gabriela Firea

Ministerul Familiei va solicita, luni, aducerea în ţară a bebeluşului internat în Danemarca, atunci când starea de sănătate va permite acest lucru.

Gabriela Firea vrea aducerea în țară a bebelușului internat în Danemarca

„Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse va solicita mâine dimineaţă aducerea în ţară a copilului atunci când starea de sănătate i-o va permite. Cererea se va baza pe principiul de drept potrivit căruia menţinerea în familia extinsă a unui copil este o opţiune mai bună decât plasarea într-o instituţie sau familie străină”, a afirmat, duminică, Gabriela Firea, ministrul Familiei.

Părinții români ai unui bebeluș de numai o lună au fost arestați în Danemarca după ce copilul lor a fost internat în stare gravă. Medicii danezi au contactat poliția, suspectând că bebelușul a fost supus unor abuzuri din partea părinților.

Scandal diplomatic în danemarca după ce doi părinți români au fost arestați

Rudele celor doi români au alertat autoritățile despre cele întâmplate, iar cazul a devenit un scandal diplomatic. Săptămâna viitoare, ambasadorul danez la București va fi invitat la Comisia de politică externă a Senatului. Parlamentarii români vor să afle detalii despre cazul celor doi părinți români arestați în Danemarca.

Despre acest caz Ministerul Afacerilor Externe precizează că Ambasada României la Copenhaga a fost notificată, la data de 2 februarie 2022, de către un cetățean român, cu privire la situația deosebită în care se află alți trei cetățeni români, membri de familie ai acestuia, pe teritoriul Regatului Danemarcei.

Urmăriți B1TV.ro și pe