Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie

Ministrul Cadariu, despre ajutorul pentru antreprenorii din HoReCa: Toți beneficiarii vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie
Foto: Facebook @ Constantin-Daniel Cadariu

Ministrul Antreprenoriatului, Constantin-Daniel Cadariu, susține că antreprenorii din HoReCa care au aplicat cu succes pentru schema de ajutor vor fi plătiți până la sfârșitul lunii ianuarie.

„O veste foarte bună pentru antreprenorii din sectorul HoReCa”, spune ministrul Cadariu

„O veste foarte bună pentru antreprenorii din sectorul HoReCa, care au aplicat cu succes pentru schema de ajutor de stat dedicată lor, este că sumele au început să le fie virate în conturi! Banii au ajuns la băncile partenere și, până la sfârșitul acestei luni, toți beneficiarii vor fi plătiți! Este vorba de a doua prorată în valoare de peste 1,2 miliarde de lei, care închide, astfel, programul”, a declarat ministrul Constantin-Daniel Cadariu, citat într-un comunicat transmis joi.

Până la data de 27 ianuarie, spune Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, au fost plătiți 17.368 de beneficiari pentru prima sesiune a Măsurii 1 (Microgranturi), 13.836 pentru Măsura 2 (Granturi pentru capital de lucru) și alți 8.294 pentru HoReCa.

„Etapele de înscriere, interogarea automată a bazelor de date, verificarea și evaluarea, apoi etapele de contractare, decontare, plată și raportare, toate au fost duse la bun sfârșit datorită echipelor din cadrul instituției și Agențiilor pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului, ale partenerilor din cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale și, nu în ultimul rând, eforturilor susținute ale partenerilor bancari. Concret, preverificarea și evaluarea electronică au fost realizate pentru un volum total de 122.952 de aplicanți, dintre care: 29.250 la prima sesiune a Măsurii 1, 22.226 pentru Măsura 2, 27.736 la fosta Măsura 3, preluată acum de către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, pentru care s-a efectuat înscrierea și preverificarea electronică, 33.555 în ceea ce privește cea de-a doua sesiune a Măsurii 1 și 10.185 pentru HoReCa”, se mai arată în comunicatul ministerului.

Instituția susține că își propune definitivarea cât mai rapidă a măsurilor aflate încă în plată.

„În cele ce urmează, ministerul își propune definitivarea cât mai rapidă a măsurilor aflate încă în plată, inclusiv pentru cei 2.885 de aplicanți admiși ai Măsurii 2 care nu și-au primit încă granturile și pentru care, prin Legea Bugetului de Stat, au fost solicitate 570 milioane lei. Un alt deziderat este urgentarea deschiderii noilor instrumente de sprijin bugetate pentru anul curent, care vor contribui la înființarea și dezvoltarea întreprinderilor românești”, a mai precizat Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Urmăriți B1TV.ro și pe