Ministrul Culturii: România se confruntă cu o lipsă de modele / Elevii ar trebui să meargă obligatoriu la teatru, operă, muzeu, apoi să facă un eseu despre ce au văzut

Ministrul Culturii: România se confruntă cu o lipsă de modele / Elevii ar trebui să meargă obligatoriu la teatru, operă, muzeu, apoi să facă un eseu despre ce au văzut
În imagine: Lucian Romașcanu (PSD), ministrul Culturii. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lucian Romașcanu (PSD), ministrul Culturii, a declarat că în România nu mai există modele și că lumea academică și clasa politică ar trebui să le furnizeze. Acesta a mai precizat că ar trebui din nou pus mai mult preț pe meserii. Romașcanu a mai susținut că a discutat cu Ligia Deca, ministrul Educației, pentru găsirea de soluții așa încât copiii să meargă mai mult la teatru, operă și muzee.

„Noi, clasa politică, avem o problemă pentru că trebuie să furnizăm modele. Lumea academică trebuie să furnizeze modele adevărate. Trebuie să re-respectabilizăm meseriile care contează: profesorii să fie bine plătiţi, medicii încep să fie deja bine plătiţi, să poţi să arăţi într-o vreme în care totul, din păcate, totul e foarte material, că succesul în viaţă poate veni şi altfel decât repede”, a mai afirmat ministrul Culturii, potrivit Agerpres.

Ce spune ministrul Culturii despre manele

În cadrul unei conferințe, Romașcanu a deplâns faptul că nu mai avem modele și a susținut că ar trebui să ne creștem copiii așa încât să nu se mai identifice cu manelele.

Întrebat ce ar trebui făcut ca tinerii să asculte alte genuri muzicale în locul manelelor, ministrul Culturii a răspuns: „Nu sunt pentru manele, şi o spun public, nu pentru muzica în sine, ci pentru ceea ce reprezintă ea şi cam cu cine te învecinezi când asculţi manele. Orice se întâmplă artistic, chiar şi pseudo-artistic, nu poate fi interzis. Am depăşit acel fenomen. Tot ce putem noi face este să creştem copiii de aşa natură încât să nu se mai identifice cu tipul ăla de mesaj. Avem lipsă de modele”.

Romașcanu: Copiii ar trebui să meargă la teatru, operă, muzeu, apoi să scrie un eseu

Lucian Romașcanu a susținut apoi că a vorbit cu Ligia Deca, ministrul Educației, pentru a găsi modalități prin care mai mulți copii să meargă la teatru, operă și muzee. Acesta a precizat că, după vizită, copiii ar trebui să scrie un eseu despre ce au văzut.

„Am vorbit cu doamna Ligia Deca şi am rugat-o foarte mult să considere, în momentul în care face programele, obligativitatea mergerii la teatru, la operă, la muzeu. Copiii, după ce fac această vizită, să facă un eseu despre ceea ce au văzut, astfel încât să le creştem obiceiul de a face acest lucru. Acum este recomandat, foarte puţină lume se întâmplă să meargă pe la instituţii de cultură şi lucrurile nu pot merge bine în felul ăsta”, a mai spus ministrul Culturii, potrivit Agerpres.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo