Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu: 546 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în instanţe, 3 persoane au decedat, 5 sunt la ATI (VIDEO)

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu: 546 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în instanţe, 3 persoane au decedat, 5 sunt la ATI (VIDEO)
Foto: Cătălin Predoiu / Facebook

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a anunțat marți că în instanțe au fost înregistrate 546 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dar că nu se pune problema opririi actului de justiție.

Cătălin Predoiu: 546 de cazuri de COVID-19 în instanțe

Pandemia de Covid-19 a lovit și justiția. În instanțe au fost înregistrate 546 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care cinci au ajuns la Terapie Intensivă, iar trei persoane au decedat, a anunțat Cătălin Predoiu.

„În ceea ce priveşte situaţia creată de pandemie în instanţe şi parchete, noi am fost în contact cu curţile de apel şi Ministerul Public. Pot să vă spun că nu există o situaţie centralizată la fiecare curte de apel. Sunt în legătură permanentă cu preşedinta CSM şi mâine vom avea o întâlnire pe acest subiect. Deocamdată, ce pot să vă spun, pe baza datelor primite, este că în instanţe avem un număr de 546 de cazuri de infectare, dintre care 5 cazuri la ATI şi sunt înregistrate 3 decese. La Bacău, Timişoara şi Iaşi”, a declarat Predoiu în cadrul unei conferinţe de presă.

Predoiu a amintit faptul că, încă de la debutul pandemiei, Ministerul Justiţiei a alocat fonduri materiale necesare pentru protecţia instanţelor şi parchetelor, efortul financiar fiind de aproape 35 de milioane de lei.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu: 546 de cazuri de infectare cu noul coronavirus în instanţe, 3 persoane au decedat, 5 sunt la ATI

Sibiu: Zeci de angajaţi de la Tribunal şi Judecătorie, confirmaţi cu noul coronavirus

Un număr de 35 de angajaţi ai Tribunalului şi Judecătoriei Sibiu au fost confirmaţi cu noul coronavirus, în urma testărilor făcute după înregistrarea primelor cazuri de infectare la cele două instanţe.

„După depistarea primelor cazuri de coronavirus la nivelul Tribunalului şi Judecătoriei Sibiu, s-a procedat la testarea angajaţilor celor două instanţe, respectiv 170 de persoane. Rezultatele testelor efectuate în cadrul testării de grup, precum şi cele efectuate individual ca urmare a prezentării la o unitate medicală, evidenţiază faptul că 35 de persoane au avut teste pozitive”, se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de Tribunalul Sibiu.