Ministrul Mediului, Costel Alexe, după ce a fost acuzat de plagiat: „E un atac mârşav la instituţia în care am urmat cursurile şcolii doctorale”

Ministrul Mediului, Costel Alexe, după ce a fost acuzat de plagiat: E un atac mârşav la instituţia în care am urmat cursurile şcolii doctorale
Foto: Inquam Photos / George Călin

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a avut, joi, o primă reacție după ce a fost acuzat de jurnaliștii din Iași că a plagiat în lucrarea de doctorat. Acesta a preciat că este vorba despre un atac la adresa instituţiei la care a urmat cursurile doctorale.

“Nu aş vrea să stricăm o asemenea frumoasă zi cu o non-ştire. E campanie electorală, intrăm în ultima săptămână, iar adversarii politici sau instituţiile media aservite adversarilor mei politici se întrec care pe care e mai inventiv. Nu este un plagiat, nu s-a pus nici măcar o secundă problema. Din păcate, e un atac mârşav la instituţia în care au urmat cursurile şcolii doctorale, la adresa comisiei de doctorat şi a conducătorului meu. Am demonstrat atât în cariera educaţională, cât şi în cea profesională transparenţă, onesitate şi de fiecare dată am respectat legea şi reglementările în vigoare. Nu aş vrea să comentez o non-ştire pe care o cataloghez din start ca un fals”, a declarat Costel Alexe.

Declarațiile acestuia au loc în contextul în care publicația Reporter de Iaşi susține că mai multe pagini din lucrarea de doctorat a lui Costel Alexe, intitulată „Clima şi topoclima Municipiului Iaşi şi a ariei metropolitane” şi susţinută în septembrie 2012, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, sunt plagiate dintr-un studiu şi o carte.

PSD a solicitat demiterea lui Costel Alexe

După aceste acuzații lansate în presa locală, PSD a cerut demiterea lui Costel Alexe. Reprezentanţii PSD au afirmat, joi, pe Facebook, că ministrul Mediului, Costel Alexe, trebuie demis imediat, „conform standardului enunţat chiar de preşedintele Iohannis”.

„PSD îi solicită public premierului Orban să semneze astăzi încetarea mandatului acestuia, iar dacă şeful Guvernului ezită să facă asta, Klaus Iohannis trebuie să intervină urgent! Altfel, înseamnă că PNL reevaluează nu doar corupţia şi traseismul, ci şi #plagiatul. La guvernare, nici plagiatul nu li se mai pare dureros ca o plagă, ci tinde să fi devenit obişnuit ca o şpagă”, au susţinut ei.

Ei au invocat şi o declaraţie a preşedintelui Klaus Iohannis, conform căreia „dacă despre un politician apare discuţia că ar fi plagiat, el pleacă din politică. Să se retragă dacă sunt hoţi, fiindcă plagiatul este o formă de hoţie”.

Ultima oră
00:18 - Alexandru Rafila: Valul 5 COVID e posibil să vină la jumătatea lunii ianuarie / Propunerea ministrului Sănătății privind certificatul verde
23:57 - Cine este și cum arată soțul celebrei Dalida din „Las fierbinți”. Povestea celor doi a început la Costinești: „I-a plăcut cum muncesc. A fost așa o chimie”
23:54 - Gigi Becali a ieșit la atac. Reacția patronului FCSB după ce Patriarhul Daniel s-ar fi vaccinat anti-COVID
23:46 - Alexandru Rafila, despre varianta Omicron: Sunt informații că ar fi de patru ori mai transmisibilă decât tulpina Delta. Va ajunge și în România, sigur
23:37 - Klaus Iohannis a înaintat în grad mai mulţi reprezentanţi ai STS, SIE, SPP, Ministerului de Interne și Ministerului Apărării
23:29 - Haos total cu testele de salivă pentru elevi. Misiune dificilă pentru profesori / Clanul Cămătaru și magazinul de haine al lui Cătălin Botezatu le livrează la Guvern
23:26 - SUA, în contextul comasării de trupe ruse la frontierele Ucrainei: „Toate opțiunile sunt pe masă. Rămâne ca NATO să decidă care sunt următoarele mișcări”
23:19 - Octavian Jurma: Noua tulpină de coronavirus e capabilă să producă valuri epidemice. Ea dislocă foarte repede varianta Delta și reușește s-o înlocuiască (VIDEO)
23:17 - Demi Moore, dezamăgită de bărbați. Actrița se iubește cu o femeie?
22:57 - Comisarul european pentru transporturi, întâlnire cu Maia Sandu. Adina Vălean: Aspirațiile pentru prosperitate și justiție au determinat pașii Republicii Moldova spre UE