Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre groapa de gunoi descoperită la Sinaia de șeful Gărzii de Mediu: „Nu am fost informat de acesta. Vom dispune un control”

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, despre groapa de gunoi descoperită la Sinaia de șeful Gărzii de Mediu: Nu am fost informat de acesta. Vom dispune un control
Foto: Guvernul României / Facebook

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a reacționat după ce șeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a anunțat descoperirea unei gropi de gunoi în Sinaia, într-o arie protejată. Ministrul a precizat că nu a fost informat de acesta despre situaţia respectivă.

Ministrul consideră că asemenea lucruri trebuie rezolvate la faţa locului şi nu pe Facebook, precizând că va dispune un control pentru lămurirea situaţiei.

 „Am văzut disputa dintre domnul primar şi domnul comisar general, aştept un raport cu privire la situaţia de la faţa locului. Cu siguranţă dacă îl ascult pe domnul primar nu este o depozitare de deşeuri, dacă îl ascult pe domnul comisar general este o catastrofă locală pentru că s-au depozitat deşeuri acolo, aştept raportul să văd despre ce este vorba exact, dacă sunt deşeuri sau nu sunt deşeuri. De depozitat s-a depozitat ceva acolo. Întrebarea este ce s-a depozitat”, a precizat ministrul mediului.

Tánczos Barna a precizat că a dispus un control al corpului de control în urma disputei din presă dintre primarul orașului Sinaia şi comisarul general.

“M-am întors după două săptămâni de teren şi voi dispune control acolo. Am văzut, recunosc, cam târziu acea dispută, domnul comisar general nu m-a informat, din păcate, şi disputa a ajuns în presă. Aceste lucruri tehnice trebuie rezolvate la faţa locului de către echipe tehnice, nu pe Facebook, nu pe internet şi nu pe comunicate de presă aşa cum s-a întâmplat acolo. Nu este modalitatea bună de rezolvare a problemelor, cu siguranţă expertiza tehnică este cea care trebuie să demonstreze cine are dreptate”.

Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, afirma că a descoperit, în staţiunea Sinaia, o groapă ilegală de gunoi amplasată în Parcul Natural Bucegi şi care ar fi fost folosită de primărie pentru depozitarea deşeurilor.

„Vorbim de o carieră abandonată care se găseşte în Parcul Natural Bucegi şi care a fost folosită de primărie pentru depozitarea deşeurilor. Mai nou, o parte din deşeurile depozitate în anii anteriori sunt folosite pentru a genera fundaţie în dezvoltări imobiliare, ceea ce e şi mai crunt. Şi am filmat cu nonşalanţă nişte oameni care duceau acolo deşeuri din construcţii, din construcţii de infrastructură, construcţii care erau puse în artă în baza unui contract întocmit cu Primăria şi la dispoziţia primăriei”, afirma şeful Gărzii Naţionale de Mediu.