Mircea Băsescu: “Nu ştiam cine e Bercea Mondial când mi-a cerut să îi botez nepoata”

Mircea Băsescu: “Nu ştiam cine e Bercea Mondial când mi-a cerut să îi botez nepoata”
Foto: evz.ro

Fratele preşedintelui a dat toate detaliile referitoare la botezul nepoatei lui Bercea Mondial, într-un interviu pentru ziarul Ring.

În opinia lui Mircea Băsescu, posibilele ilegalităţi ale liderului romilor nu au nimic în comun cu creştinarea unui copil.

Întrebat cum a ajuns naşul nepoatei lui Bercea, Mircea Băsescu a spus că l-a cunoscut din întâmplare prin intermediul unui prieten mai vechi: „Prietenul acesta m-a sunat într-o zi şi mi-a spus că trece pe la birou să vorbim despre unele probleme tehnice de la fabrică. Mi-a mai zis că vine împreună şi cu acest Bercea Mondial şi n-am avut nimic împotrivă, mai ales că pe moment nu ştiam de unde să-i iau numele”.

Fratele preşedintelui spune că la finalul discuţiei Bercea l-a întrebat dacă vrea să-i boteze nepoata, iar el a fost de acord. Întrebat dacă îi pare rău că a făcut acest gest în condiţiile în care Bercea Mondial susţine în prezent că este convins că nu va fi închis datorită legăturilor sale cu familia prezidenţiala, Mircea Băsescu declară: “Nu imi pare rău că am creştinat un pui de ţigan. Nu m-a interesat că e ţigan. Eu un gest creştinesc pe care l-am făcut de fiecare dată când am fost rugat.”

Întrebat dacă preşedintele Traian Băsescu s-a supărat când a aflat cu ce fel de persoane s-a “înrudit”, Mircea Băsescu a replicat: „Mi-a reproşat că nu am discutat cu el înainte să fac asta şi că probabil ar fi putut să îmi dea soluţii mai bune. A considerat decizia mea ca fiind neoportună”.

Bercea Mondial este cunoscut ca făcând parte din lumea interlopă din judeţul Olt. El este acuzat de tentativă de omor asupra unui nepot al său, pe care l-a înjunghiat vineri şi urmează să fie dus la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt pentru clarificarea împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

În septembrie 2009, de Sfânta Maria, preşedintele şi soţia sa au luat parte la Festivalul romilor de la Costeşti. Traian Băsescu a asistat atunci la un spectacol de dansuri şi muzică ţigănească, fiind luat la un moment dat de câţiva tineri şi dus pe scenă, unde a dansat alături de ei.

Ultima oră
18:20 - Andreea Ibacka, mesaj important cu doar câteva zile înainte să nască: Sunt destule nopți în care respir greu
18:09 - Jair Bolsonaro intră la Adunarea Generală a ONU, dar nu și în restaurantele din New York, unde dovada vaccinării e obligatorie. Președintele Braziliei a fost fotografiat mâncând pizza pe marginea drumului (FOTO)
17:27 - Ioana Mihăilă explică cum s-a pregătit MS pentru valul patru: Creșterea numărului de paturi ATI/TI reprezintă punerea în aplicare a planului pregătit de Ministerul Sănătății
17:25 - Ludovic Orban: Joaca de-a politica trebuie să se termine! Cine poartă răspunderi pentru această criză gravă trebuie să și le asume și să acționeze în consecință. După 25 septembrie, PNL are capacitatea să pună punct crizei (VIDEO)
17:08 - Echipa Orban, apel pentru soluționarea crizei politice. Ionel Dancă: Ludovic Orban, cel care poate face majoritatea parlamentară. Respingem orice fel de colaborare cu PSD (VIDEO)
17:03 - Schimbări la înmatricularea și radierea mașinilor. Detaliul pe care toți șoferii trebuie să îl știe
16:39 - Lista celor 234 de localități în care incidența e de cel puțin 3 la mie (DOCUMENT)
16:31 - 2.468 de școli vor beneficia de vaccinare cu sprijinul echipelor mobile. Anunțul medicului Valeriu Gheorghiță
16:29 - Florin Cîțu: Octavian Berceanu a fost numit politic la Garda de Mediu și nu l-am demis eu, de fapt i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieșit de la guvernare
16:17 - Marcel Ciolacu: Bilanțul negru de astăzi, cu 120 de morți de COVID, 990 de bolnavi la ATI și aproape 6.800 de cazuri este doar începutul