Mircea Geoană: „România nu a fost niciodată, în istoria modernă, atât de relevantă strategic”

Mircea Geoană: „România nu a fost niciodată, în istoria modernă, atât de relevantă strategic”
Foto: Facebook @ Mircea Geoană

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO, a declarat că, în istoria modernă, România nu a fost niciodată atât de „relevantă strategic” cum este acum. Acesta a declarat că alianța se confruntă cu cea mai severă „criză de securitate din ultimele decenii”.

Totodată, acesta a vorbit despre „punerea întregului potenţial al României, mai bine, la muncă”, prin găsirea răspunsurilor la problemele legate de securitate, dezvoltare economică, accelerarea digitalizării și creșterea rezilienței, potrivit Agerpres.

„Cu toţii ne uităm cu îngrijorare la războiul pe care Putin l-a declanșat împotriva vecinului nostru”

Secretarul general adjunct al NATO a declarat că alianța se ocupă de susținerea Ucrainei și a aliaților și că revoluția tehnologică trebuie să continue.

„Ştiţi cu toţii că aici, la NATO, ne confruntăm cu cea mai severă criză de securitate din ultimele decenii şi cu toţii ne uităm cu îngrijorare, cu mânie şi cu preocupare la războiul pe care Putin l-a declanşat împotriva vecinului nostru, Ucraina.

În timp ce ne concentrăm să ne apărăm aliaţii şi să susţinem Ucraina, nu trebuie să uităm că în paralel cu acest conflict revoluţia tehnologică continuă şi anticipăm că această revoluţie să fie accelerată de acest conflict cu implicaţii şi proporţii importante”, a spus Geoană, într-un mesaj pe care l-a transmis online participanţilor la Gala Smart City Industry Awards, care are loc la Palatul Parlamentului.

„România nu a fost niciodată atât de relevantă strategic cum este acum”

Mircea Geoană a subliniat faptul că țara noastră nu a fost niciodată atât de relevantă strategic cum este acum și că țara are obligația de a investi în această relevanță.

„România nu a fost probabil niciodată, în istoria noastră modernă, atât de relevantă strategic cum este acum. Acum 18 ani aderam la NATO. O să fim în continuare cheie şi ancoră în NATO şi în Uniunea Europeană, dar avem o obligaţie să investim ca această relevanţă strategică să se transfere şi în relevanţă geoeconomică, dezvoltare şi prosperitate, iar oraşele inteligente, localităţile, comunităţile care sunt dinamice şi care îşi înţeleg şi vulnerabilităţile, dar şi potenţialul sunt cheia acestui succes”, a încheiat Geoană.

Urmăriți B1TV.ro și pe