Mona Pivniceru, în stare de incompatibilitate: Judecătoarea trebuie să demisioneze din CSM pentru învestirea la Justiție

Mona Pivniceru, în stare de incompatibilitate: Judecătoarea trebuie să demisioneze din CSM pentru învestirea la Justiție
Foto: exclusivnews.ro

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Alina Ghica, a declarat, luni, că membrii CSM au ajuns, în unanimitate, la concluzia că judecătoarea Monica Pivniceru nu poate fi detașată pentru a ocupa scaunul de la Ministerul Justiției, din cauza unei stări de incompatibilitate.

Cererea de detașarea a fost respinsă și calificată drept inadmisibilă, Ghica arătând că Monica Pivniceru poate obține detașarea dacă își va prezenta demisia din CSM.

Monica Pivniceru a fost propusă să ocupe funcția de ministru al Justiției, în locul lui Titus Corlățean, care a fost mandatat să conducă ministerul de Externe. De altfel, mai multe schimbări au avut loc în Guvernul USL de-a lungul zilei de luni, Mircea Dușa urmând să preia șefia MAI, după demisia lui Ioan Rus, celălalt demisionar Victor Paul Dobre fiind înlocuit în funcția de ministru delegat pentru Administrație cu Radu Stroe.

AICI poți să vezi primele schimbări făcute în Guvernul USL.

Nu în ultimul rând, Dan Șova a fost propus ministru pentru relația cu Parlamentul. O altă schimbare o reprezintă demisia lui Lucian Isar, ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, care va fi înlocuit de liberalul Mihai Voicu.

Vezi AICI mai multe detalii despre demisia lui Lucian Isar.

Din moment ce ceremonia pentru depunerea jurământul de învestire în funcție este programată luni, de la ora 20:00, USL trebuie ori să găsească pe altcineva să preia mandatul de la Justiției, ori Mona Pivniceru trebuie să demisioneze din CSM pentru a putea ocupa funcția menționată.

În orice caz, la ora difuzării acestei știri, mandatul de la Justiție este liber, USL trebuind să rezolve situația cât mai rapid până la începerea ceremoniei de la Cotroceni.

Monica Pivniceru, în stare de incompatibilitate

Embed: " />