Ludovic Orban: Eu am rămas în proiectul liberal. Iohannis și cu conducerea PNL au părăsit proiectul liberal pentru că au făcut o alianță împotriva naturii cu urmașul Partidului Comunist (VIDEO)

Ludovic Orban: Eu am rămas în proiectul liberal. Iohannis și cu conducerea PNL au părăsit proiectul liberal pentru că au făcut o alianță împotriva naturii cu urmașul Partidului Comunist (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, susține că președintele Klaus Iohannis și actuala conducerea a PNL „au părăsit proiectul liberal pentru că au făcut o alianță împotriva naturii cu urmașul Partidului Comunist”. Fostul premier a comentat situația fostului său partid, joi, pe B1 TV, la „Sub semnul întrebării” cu Robert Turcescu.

Ludovic Orban, pe B1 TV: Iohannis și conducerea PNL au făcut o alianță împotriva naturii, cu urmașul Partidului Comunist

„Eu am rămas în proiectul liberal. Iohannis și cu conducerea PNL au părăsit proiectul liberal pentru că au făcut o alianță împotriva naturii cu urmașul Partidului Comunist, fără să aibă niciun fel de legitimare din partea alegătorilor, ci dimpotrivă, să ne aducem aminte că și Iohannis, și Partidului Național Liberal au câștigat alegerile și datorită sloganului «Votați PNL, scăpați de PSD»”, a declarat fostul lider PNL.

„Eu am rămas liberal, am rămas de dreapta, am rămas anticomunist și reprezint în continuare oamenii care și-au pus speranțele și încrederea în noi, spre deosebire de cei care astăzi defilează în continuare sub sigla PNL, dar care nu mai au nicio legătură cu liberalismul și cu tradiția istorică a Partidului Național Liberal”, a adăugat el.

„Vă readuc aminte că au fost mai multe tentative de organizare a unui congres extraordinar și de debarcare a mea. Îmi aduc aminte de inițiativele pe care le luaseră Iulian Dumitrescu și alții. De asemenea, vă aduc aminte că la ora 9 seara, după referendumul pro-familie, pentru modificarea Constituției pentru a include în Constituție familia tradițională ca o căsătorie între un bărbat și o femeie, în care eu am votat pentru, am fost la referendum și am votat pentru, au fost colegi de-ai mei care coordoant au făcut postări cu «gata, ajunge!» și au încercat provocarea unui congres”, a continuat Ludovic Orban.

„Cunosc bine Partidul Național Liberal și am știut întotdeauna să îi deosebesc pe oamenii care au fost implicați serios în atingerea obiectivelor Partidului Național Liberal și pe cei care pur și simplu și-au urmărit doar interesul personal”, a mai spus fostul premier.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Președintele CNCD, despre scandările xenofobe de la meciul Sepsi – FCU Craiova: „Stadioanele nu sunt un loc în care să permitem astfel de comportamente de incitare la ură și discriminare” (VIDEO)
23:36 - Șercan, despre Ciucă, Bode și restul plagiatorilor: Ei încearcă să-și poleiască incompetența cu titluri academice obținute prin fraudă, apoi sunt dispuși să demoleze principii și instituții pentru a șterge orice responsabilitate (VIDEO)
22:42 - Ramona Bruynseels s-a înscris în AUR. Ea a candidat în 2019 la președinție din partea formațiunii lui Dan Voiculescu și a spus în campanie că România și Rusia sunt „împreună parte a NATO”
22:18 - DSU a lansat versiunea actualizată a aplicaţiei destinate protecției civile. Raed Arafat: Oamenii să o studieze nu în timpul dezastrului, ci înainte, să vadă cum pot beneficia de ea cât mai mult posibil (VIDEO)
21:33 - Raed Arafat: Lumea a fost avertizată privind codurile de ninsori. Călătoriile trebuiau limitate / E greu de intervenit când e viscol deoarece „tu scoți zăpada și vântul o adune înapoi” (VIDEO)
21:08 - Bărbat arestat după ce a şantajat o femeie cu publicarea de imagini compromiţătoare. Câți bani i-a dat victima
20:47 - Patronul clubului Sepsi: Suporterii Craiovei au scandat numai lozinci rasiste și xenofobe, inclusiv împotriva lui Adrian Mititelu. Au venit pentru scandal
20:15 - Alegeri în Austria Inferioară: Partidul lui Nehammer a luat 39,9%. Formațiunea extremistă FPO se situează pe locul al doilea
19:38 - Întâlnire a liberalilor la Vila Lac, în contextul tensiunilor cu PSD. Nicolae Ciucă le-ar fi spus PNL-iștilor că „rotația se va face ca în protocol” și că „Guvernul a fost performant”
19:00 - Meci de coșmar pentru Ciprian Tătărușanu. Nota primită de român după ce a încasat 5 goluri de la Sassuolo