USR și Forța Dreptei au depus o moțiune împotriva ministrului de Interne: „Siguranță și încredere sau debandadă și furt? Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat” (VIDEO)

USR și Forța Dreptei au depus o moțiune împotriva ministrului de Interne: „Siguranță și încredere sau debandadă și furt? Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat” (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Controversata achiziție a celor 600 de BMW-uri pentru Poliția Română i-a adus lui Lucian Bode o moțiune simplă. USR și Forța Dreptei au strâns voturile pentru a putea depune moțiunea împotriva ministrului de Interne, informează B1 TV în cadrul știrilor prezentate de Andreea Moraru.

Moţiunea va fi dezbătută şi votată săptămâna viitoare, în şedinţa de marţi.

USR și Forța Dreptei au depus moțiune împotriva lui Bode

Moțiunea e intitulată „Siguranță și încredere sau debandadă și furt? Ministrul Bode trebuie să răspundă pentru dezastrul creat”. Ea a strâns 44 de semnături din partea deputaților USR, din partea formațiunii conduse de Ludovic Orban au venit 10 voturi, iar un alt vot a fost din partea Tudor Benga, deputat neafiliat, fost USR.

Decizia de a depune moțiune simplă împotriva ministrului de Interne vine după scandul celor 600 de mașini cumpărate de Poliția Română de la firma lui Michael Schmidt, prietenul președintelui Klaus Iohannis. Sindicatul Europol a acuzat ministerul că ar fi organizat o licitație, conform căreia doar firma lui Michael Schmidt s-ar fi calificat.

„Vorbim de un ministru care a ajuns sinonim atât cu cicoismul în politică, cât și cu slugărnicia adusă la extrem. Nu trebuie să ne uităm mai departe de cazul licitației cu dedicație pentru acele mașini BMW cumpărate de Poliția Română cu un caiet de sarcini făcut special să se potrivească pe ce avea de oferit firma prietenului președintelui Iohannis”, a declarat Cătălin Drulă, președintele USR.

Lista eșecurilor în mandatul lui Bode

USR acuză că, în cei aproape doi ani de mandat, ministrul Lucian Bode a dovedit că prioritatea sa e protejarea intereselor de partid şi ale şefului său direct – Klaus Iohannis.

„Alte motive pentru ca Lucian Bode trebuie să plece de la conducerea MAI sunt: eşecul în implementarea programului de protejare a victimelor violenţei domestice, lipsa totală de reforme la nivelul MAI şi implicarea instituţiei în acţiunea de intimidare şi kompromat a presei. „Domnia” lui Lucian Bode la MAI trebuie să înceteze, o instituţie atât de importantă, cu toate structurile sale, nu trebuie lăsată să devină victima corupţiei, delăsării şi haosului”, a mai susținut USR, într-un comunicat.

Urmăriți B1TV.ro și pe