Nelu Tătaru: După 10 luni de zile, arătăm că am gestionat o pandemie găsind de la PSD o visterie goală

Nelu Tătaru: După 10 luni de zile, arătăm că am gestionat o pandemie găsind de la PSD o visterie goală
Foto: Dan Amariei

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, la Iași, că după 10 luni de zile Guvernul a arătat că a gestionat o pandemie, după ce PSD a lăsat ”o visterie goală, depozite goale”, iar Executivul a fost nevoit să lupte ”fără arme, fără a putea riposta într-o primă etapă în faţa unei pandemii”.

Nelu Tătaru: Guvernul a fost nevoit să lupte ”fără arme, fără a putea riposta într-o primă etapă în faţa unei pandemii”

”Acum aproape un an de zile preluam guvernarea, nu se gândea nimeni la pandemie. Acum, după 10 luni de zile, arătăm că am gestionat o pandemie găsind de la predecesorii noştri, Partidul Social Democrat, o visterie goală, depozite goale, fără arme, fără a putea riposta într-o primă etapă în faţa unei pandemii”, a spus Nelu Tătaru.

Acesta a mai afirmat că PSD nu a realizat nimic din ce a promis în privința spitalelor.

”În acelaşi timp, am putut vedea că dacă promisiunile celor dinaintea noastră – în opt ani de zile opt spitale regionale – am reuşit în zece luni să semnăm contracte de finanţare pentru trei spitale regionale, ei nereuşind nimic”, a menționat el, conform News.ro.

Ludovic Orban: PSD niciodată nu a vrut să dezvolte Moldova și Oltenia

Amintim că Ludovic Orban a declarat că în regiuni precum Moldova sau Oltenia nu s-au făcut investiţii pentru că PSD nu a vrut. Acesta consideră că social-democrații au ţinut în mod deliberat să nu dezvolte aceste zone.

”Nu s-a construit că nu s-a vrut. PSD niciodată nu a vrut să dezvolte Moldova, PSD niciodată nu a vrut să dezvolte Oltenia, ei în mod deliberat au ţinut oamenii departe de investiţii, special i-au ţinut în sărăcie şi în dependenţă, pentru a avea garanţia că pot să-i prostească în continuare şi că pot să le obţină votul prin mijloacele cu care sunt ei obişnuiţi să obţină voturi: prin corupţie, intimidare, prin pomeni date din patru în patru ani, nu în perioada respectivă. Or acest tip de a face politică trebuie să înceteze în România. Noi avem nevoie de oameni puternici, de oameni pregătiţi, oameni să stea pe propriile picioare, de oameni care să fie capabili să facă faţă în competiţiile internaţionale”, a mai spus preşedintele PNL.

Nelu Tătaru: Spitalul Regional Iaşi, cel mai avansat în acest moment

Nelu Tătaru, a declarat că Spitalul Regional Iaşi este cel mai avansat dintre cele trei care vor fi construite, aflându-se în faza de proiect. Acesta a mai menționat că va urmări ca unitatea medicală să fie operaţionalizată mai repede decât se prevede în proiect.

”Avem în acest moment un Spital Judeţean de Urgenţă, dar, după cum ştiţi şi ştiu şi eu, nu este optim şi nici nu poate înlesni atât activitatea medicală cât şi activitatea didactică. În viitorul Spital Regional vom regăsi şi spaţii pentru activitatea didactică. Spitalul Regional Iaşi este cel mai avensat în acest moment, ne aflăm la faza de proiect şi verificator de proiecte. Sperăm ca paşii să se desfăşoare într-un ritm alert. Voi urmări ca acest parcurs să fie cât mai scurt şi să avem operaţionalizarea spitalului cât mai repede, să nu aşteptăm acel termen care este dat în contractul cu BEI sau în contractul pe care-l avem pentru cele 3 spitale judeţene”, a spus ministrul Sănătăţii.