Nereguli în procesul electoral de alegere al președintelui USR-PLUS. Se cere investigarea mai multor suspiciuni de fraudă

Nereguli în procesul electoral de alegere al președintelui USR-PLUS. Se cere investigarea mai multor suspiciuni de fraudă

Mai mulți membrii ai Comisiei Electorale pentru alegerea președintelui USR-PLUS reclamă nereguli în turul al doilea la scrutinului.

Camelia Sălcudean, susținută de mai mulți colegi, cere pe un grup intern de Facebook, verificarea fiecărui caz în care există suspiciuni de fraudă, pentru a garanta corectitudinea procesului electoral.

Mai exact, se cere lămurirea fiecărei modificări aduse adreselor de email ale foștilor foștilor USR-iști, între cele două tururi. Suspiciunile se bazează pe faptul că majoritatea modificărilor nu au fost confirmate de posesorii adeselor.

Peste 88 % dintre aceștia, nu au confirmat modificările aduse adreselor de email. De asemenea, listă ar conține dubluri, adică 9 reprezentanți cu identificări diferite, dar aceeași adresă de email, se arată în solicitare.

Potrivit mesajului, o modificare a avut loc și în cazul adresei de e-mail a unei persoane decedate, din filiala Satu Mare.

Deși situația nu este deloc amuzantă, a stârnit reacții un val de glume din partea membrilor de partid.

„Aia lipsea, să voteze morții la USR”/”Cu care Gigel ai vorbit de a votat și răposatul?”/”A vrut mortul să-și schimbe adresa de email” sunt doar câteva dintre comentariile de la postare.