Nicolae Ciucă: „Bugetul Complexului Energetic Oltenia, pe agenda Guvernului” / Ce spune premierul despre investițiile pentru obținerea independenței energetice a României (VIDEO)

Nicolae Ciucă: „Bugetul Complexului Energetic Oltenia, pe agenda Guvernului” / Ce spune premierul despre investițiile pentru obținerea independenței energetice a României  (VIDEO)
Nicolae Ciucă// Sursa Foto: Facebook/ Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, la debutul ședinței de guvern de joi, că azi va fi aprobar bugetul de venituri și cheltuieli al Complextul Energetic Oltenia. Acesta a vorbit despre investițiile în cadrul complexului pentru creșterea producției, cu respectarea cerințelor de decarbonizare.

Ciucă, despre bugetul Complexului Energetic Oltenia

„Azi, pe agenda de lucru a Guvernului, avem un punct foarte important, anume acela al aprobării bugetului de venituri și cheltuieli la Complexul Energetic Oltenia SA.

E foarte important de finalizat și de concretizat acest buget, că am avut discuții cu conducerea complexului și am stabilit că în cel mai scurt timp – și există acest angajament – să sporească producția de energie”, a declarat premierul.

Ciucă, despre investițiile la Complexul Energetic Oltenia

„Astfel, îndeplinim două obiective, în termen scurt să putem să beneficiem de exploatarea și punerea în folosință a capacităților compexului și să continuăm procesul de modernizare și să îndeplinim cerințele de decarbonizare în acest proces de obținere a energiei electrice.

Prin alocarea a 1,2 miliarde de euro din fondul de modernizare, ușor, ușor complexul va face tranziția de la cărbune la gaz și-și va spori capacitatea de producție de la 1200 la 1900 MW. E un demers cât se poate de important, așa încât să continuăm procesul prin care să realizăm obiectivul de realizare a independenței energetice a țării noastre”, a mai spus premierul Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe