Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei în România. Subiectele abordate

Ministrul Apărării s-a întâlnit cu ambasadorul Germaniei în România. Subiectele abordate
Foto: Valentin Ciobîrcă / mapn.ro

Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, l-a primit miercuri, la sediul ministerului, pe Cord Meier-Klodt, ambasadorul Germaniei la București. Cei doi au discutat despre cooperarea în domeniul apărării atât în relațiile bilaterale, cât și în cadrul NATO și UE.

„Cei doi oficiali au discutat despre cooperarea în domeniul apărării atât în format bilateral, cât și în format multinațional, în cadrul Alianţei Nord-Atlantice și Uniunii Europene, precum și în cadrul misiunilor de menținere a păcii sub egida ONU.

Agenda discuțiilor a inclus, de asemenea, buna cooperare între cele două țări în cadrul Grupării de tip Naţiune-Cadru (DEU FNC) condusă de către Germania la nivelul Alianței Nord-Atlantice, cei doi oficiali exprimându-și angajamentul de a continua eforturile pe linia dezvoltării în comun a capabilităților”, a transmis Ministerul Apărării, într-un comunicat.

În cadrul întrevederii, Nicolae Ciucă a ținut să-i mulțumească lui Cord Meier-Klodt pentru ajutorul primit din partea Germaniei, pe segmentul de expertiză, în procesul pregătitor dislocării în Mali a detașamentului român. Din octombrie, vreme de un an, acesta contribuie la eforturile de menținere a păcii în această regiune din Africa, în cadrul misiunii ONU – MINUSMA.

Ultima oră
16:25 - Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)
15:47 - Premierul Florin Cîțu se gândește la noi stimulente pentru persoanele care vor să se vaccineze anti-COVID-19
15:31 - Premierul Florin Cîțu a aprobat noile relaxări, care vor intra în vigoare de la 1 august
15:26 - Florin Cîțu: Am semnat decizia de înființare a Comitetului interministerial pentru monitorizarea implementării proiectului „România Educată” / Cine participă la discuții (VIDEO)
15:23 - Cum va poate ajuta fima de servicii funerare sector 5 cu transportul la cimitir?
15:09 - Ana Birchall o acuză pe Clotilde Armand: Susține că a câștigat un proces, dar de fapt l-a pierdut și chiar documentul citat de ea demonstrează acest lucru