Nicolae Ciucă, la preluarea fabricii Ford Craiova de Ford Otosan: Vine cu o investiție de 490 de milioane de euro în următori trei ani. Începând cu 2024, va fi produs primul autovehicul complet electric (VIDEO)

Nicolae Ciucă, la preluarea fabricii Ford Craiova de Ford Otosan: Vine cu o investiție de 490 de milioane de euro în următori trei ani. Începând cu 2024, va fi produs primul autovehicul complet electric (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, liderul PNL, a participat marți la evenimentul organizat pentru a marca preluarea oficială a fabricii Ford Craiova despre Ford Otosan, un transfer despre care premierul spune că „vine cu o investiție de 490 de milioane de euro în următorii trei ani”.

Ce a declarat Nicolae Ciucă la preluarea oficială a fabricii Ford Craiova de către Ford Otosan

„Mă bucur să fiu înapoi acasă, la Craiova, eu chiar sunt acasă. E o mare plăcere să revin în județul meu natal și să particip la un eveniment atât de important. Discutăm despre un transfer al fabricii de automobile Ford Craiova de către compania Ford Otosan. Este un transfer care vine cu o investiție de 490 de milioane de euro în următorii trei ani. Este o investiție care vizează în mod deosebit producerea de alte patru noi tipuri de vehicule. Ceea ce este de subliniat, începând cu anul 2024, va fi produs primul autovehicul complet electric”, a declarat premierul.

Nicolae Ciucă spune că discuția cu președintele Ford Europa și managerul general al Ford Otosan a fost una „foarte bună”.

„Am avut o discuție foarte bună atât cu președintele Ford Europa, cât și cu managerul general al Ford Otosan, desigur, cu stafful tehnic al celor două companii. Am înțeles foarte bine care sunt proiectele, proiecte care sunt bazate pe o viziune de dezvoltare în perioada următoare a fabricii Ford de la Craiova și, de asemenea, intențiile de investiții și de dezvoltare pe orizontală pentru tot ceea ce înseamnă nevoia de a asigura coerent producerea de autovehicule în Craiova”, a adăugat liberalul.

El a explicat că investițiile noi vin cu o serie întreagă de angajamente guvenamentale pentru susținerea tranziției la motoarele complet electrice.

„Am înțeles, totodată, că toate aceste investiții noi vin cu o serie întreagă de obligații, de angajamente pe bază de dialog la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să susținem această tranziție de la motoarele pe combustie la motoarele complet electrice. Practic, prin această investiție, Ford Craiova vine și sprijină proiectele guvernamentale pentru a ne atinge obiectivele asumate la nivelul Uniunii Europene pentru o tranziție verde, pentru a reuși să asigurăm ca din anul 2035 să producem autovehicule și să folosim autovehicule care vor avea emisii de dioxid de carbon zero”, a mai declarat premierul Nicolae Ciucă.

Urmăriți B1TV.ro și pe