Nicolae Ciucă: „Nu am fost în ultima perioadă la cumpărături, dar ştiu care sunt preţurile” / „Voucherele de 50 de euro la două luni nu par o sumă foarte mare, dar sunt destinate cetăţenilor vulnerabili”

Nicolae Ciucă: Nu am fost în ultima perioadă la cumpărături, dar ştiu care sunt preţurile / Voucherele de 50 de euro la două luni nu par o sumă foarte mare, dar sunt destinate cetăţenilor vulnerabili
Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Nicolae Ciucă a recunoscut luni seara, în timpul conferinței de presă desfășurată la Parlament că nu a fost în ultima perioadă la cumpărături dar că este familiarizat cu creșterea prețurilor.

Acesta a precizat că valoarea voucherelor de 50 de euro oferite românilor la două luni nu este foarte mare, dar vine în sprijinul familiilor vulnerabile și se adaugă altor măsuri sociale luate de actualul guvern:

“Nu am fost în ultima perioadă la cumpărături, dar ştiu care sunt preţurile. Este adevărat, acest voucher de 50 de euro la două luni nu pare o sumă foarte mare, dar sunt destinate cetăţenilor vulnerabili şi se adaugă celorlate măsuri care sunt deja în derulare”, a explicat premierul.

El a mai fost întrebat despre preţul uleiului şi despre preţul pâinii.

“Preţul litrului de ulei a fluctuat de la 8 lei la 12 lei, am văzut şi cu 16 lei. Am discutat cu cei care răspund de domeniul de panificaţie, se păstrează preţul pâinii la pragul de 2 lei. E şi pâine mai scumpă, cu 5 lei, 6 lei, mai mult de 10 lei, dar în general preţul pâinii e până în 2 lei”, a afirmat premierul.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)