Nicușor Dan, despre poluarea din Capitală: Trebuie să lărgim foarte mult capacitatea noastră de monitorizare. Locurile în care se depozitează ilegal gunoaie trebuie să dispară și din București, și din Ilfov (VIDEO)

Nicușor Dan, despre poluarea din Capitală: Trebuie să lărgim foarte mult capacitatea noastră de monitorizare. Locurile în care se depozitează ilegal gunoaie trebuie să dispară și din București, și din Ilfov (VIDEO)
Foto: facebook.com/NicusorDan.ro

Nicușor Dan a vorbit despre problemele Bucureștiului în ceea ce privește nivelul de poluare, duminică seară, în direct pe B1 TV, și susține că „există două chestiuni care trebuie făcute în direcția aceasta”. Primarul general ales al Capitalei a explicat că trebuie lărgită „foarte mult” capacitatea de monitorizare, dar trebuie întreprinse acțiuni și împotriva locurilor în care se depozitează ilegal gunoaie. „Locurile acestea trebuie să dispară și din București, și din Iflov”, a subliniat el.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nicușor Dan, despre poluarea din Capitală, în direct pe B1 TV

„Există două chestiuni care trebuie făcute în direcția aceasta. În primul rând, trebuie să lărgim foarte mult capacitatea noastră de monitorizare, pentru că noi, ca autorități vorbesc, în momentul de față funcționăm cu șase stații care sunt în interiorul Bucureștiului și cu două stații care sunt în Ilfov – asta e toată monitorizarea pe care o oferă Agenția pentru Protecția Mediului. Nimic nu oprește Primăria Capitalei să își instaleze propria rețea de monitorizare și au existat bani pentru asta în buget, începând din 2016 până azi, dar nu s-au concretizat. Aceasta este o direcție de acțiune, pentru că în momentul în care monitorizezi mult mai mult poți să ajungi mult mai ușor la poluator. În al doilea rând, cetățenii ne-au semnalat – și asta este o problemă care ține de polițiile locale – mii de locuri în care se depozitează ilegal gunoaie. Locurile acestea trebuie să dispară și din București, și din județul Ilfov, și asta este o chestiune care ține de polițiile locale, care trebuie să fie coordonate pe această chestiune și vă asigur că o să o facem”, a declarat Nicușor Dan, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Declarația primarului general ales vine în contextul în care rețeaua independentă de monitorizare a aerului, airly.eu, a înregistrat depășiri spectaculoase pentru poluarea cu particule PM10 și PM2,5, până aproape de 350%, în noaptea de joi spre vineri, în Capitală, deși traficul auto, considerat principala sursă de poluare din București, este la un nivel ceva mai scăzut pe fondul pandemiei de COVID-19, potrivitHotNews.ro.

Garda de Mediu a anunțat, duminică, că „în urma informaţiilor apărute în mediul online referitoare la depăşiri ale principalilor parametri de calitate ale aerului înregistrate de reţelele alternative de senzori, echipele de permanentă ale Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul comisariatelor Ilfov şi Bucureşti au controlat în cursul nopţilor de 23 spre 24 şi 24 spre 25 octombrie, zonele unde senzorii de măsurare a calităţii aerului arătau depăşiri foarte mari, Militari, Bragadiru, Rahova și Colentina”.

„În urma verificărilor, echipa de permanentă a comisariatului judeţean Ilfov a identificat o posibilă sursă de poluare, o topitorie care însă nu funcţiona în perioada controlului, aceasta fiind sancţionată anterior de către reprezentaţii GNM- CJ Ilfov. In acest caz a fost propusă şi întocmirea unui de dosar penal. Ulterior comisarii GNM s-au deplasat în zona Sintești-Ilfov, în apropiere de Str. Zlătari, unde s-a constatat un miros foarte puternic. Nu s-a putut identifica în perioada controlului sursa exactă de poluare”, se mai arată, printre altele, în comunicatul Gărzii de Mediu.

Tags:
Ultima oră
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”
18:19 - Proiect de lege: Certificatul COVID, obligatoriu pentru personalul medical. În caz contrar se va suspenda contractul de muncă pentru 30 de zile