Nicușor Dan, despre preluarea metroului la administrația locală: Cu datoria de 2.5 miliarde de lei, nici nu se pune problema / Cel mai important în 2021 este să ne plătim datoriile (VIDEO)

Nicușor Dan, despre preluarea metroului la administrația locală: Cu datoria de 2.5 miliarde de lei, nici nu se pune problema / Cel mai important în 2021 este să ne plătim datoriile (VIDEO)
Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro

Nicușor Dan nu exclude preluarea metroului la administrația locală a Capitalei, însă spune că pentru moment, cu datoria de 2.5 miliarde de lei, moștenită de la fosta administrație, acest lucru nu ar fi posibil. Mai mult decât atât, primarul este de părere că înainte de toate Primaria trbeuie să își achite datoria, iar varianta cumpărăturilor pe credit, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, nu va mai fi o soluție.

„Putem să discutăm asta, dar nu în momentul acesta, cu datoria de 2.5 miliarde de lei. Nici nu se pune problema. Sunt două aspecte, pe de-o parte e adevărat că strict contabil pare că metroul din București e subvenționat de locuitorii din alte părți, numai că Bucureștiul are o contribuție importantă la PIB-ul României și o parte importantă din buget vine din faptul că avem aici o activitate economică. Deci e absolut legitim ca statul și Guvernul să subvenționeze metroul din București.

La STB veniturile din bilete și abonamente sunt sub 10%. O să facem toate eforturile să-l eficientizăm, dar peste tot în lume există o subevnție pentru transportul public. E un mod în care comunitatea întreaga își dă seama că reduce poluarea și atunci contribuie pentru a subvenționa. Raportul acesta nu e cel corect. Și la una și la cealaltă trebuie să fie făcute, în timp, ajustările necesare pentru a fi eficiente și mai ales să și reduci din costuri”, a declarat primarul.

Referitor la datoriile primăriei, Nicușor Dan a precizat că ele trebuie să fie achitate cât mai curând, acesta fiind obiectivul din 2021.

„Avem 165 de milioane către Otokar, parte din cele 2 miliarde și jumătate datoria. Administrația care a fost înaintea noastră s-a dus la cumpărături dar a cheltuit pe credite (…) Trebuie să ne recâștigăm încrederea firmelor cu care vrem să facem marile lucrări de investiții, că vor veni banii pe PNRR, fonduri europene, trebuie să le cștigăm încrederea constructorilor și firmelor de construcție, dar în general a tuturor firmelor de prestări servicii și lucrări, a mediului financiar pentru că o să avem nevoie să mergem să ne împrumutăm, iar din acest punct de vedere lucrul cel mai important în 2021 este să ne plătim datoriile”, a mai explicat primarul Nicușor Dan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags:
Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”