Nicușor Dan: Joi la amiază o să depunem jurământul – primar şi consilieri generali – şi de atunci o să intrăm în mandate

Nicușor Dan: Joi la amiază o să depunem jurământul - primar şi consilieri generali - şi de atunci o să intrăm în mandate
Foto: facebook.com/pg/NicusorDan.ro

Nicușor Dan a anunțat că „joi la amiază” va depune jurământul pentru a prelua funcția de primar general al Capitalei. „De atunci o să intrăm în mandate”, a precizat el, marți seară.

Întrebat la Digi24 când îşi va prelua mandatul de primar, Nicuşor Dan a răspuns: „Joi la amiază, peste o zi şi jumătate, joi la amiază o să depunem jurământul – primar şi consilieri generali – şi de atunci o să intrăm în mandate”, scrie Agerpres.

Nicușor Dan va depune jurământul „joi la amiază”. Ce declarase primarul general ales al Capitalei, luni, în direct pe B1 TV

Curtea de Apel București l-a validat, luni, pe Nicușor Dan în funcția de primar general al Capitalei.În aceeași zi, el a intervenit în direct pe B1 TV, la „Bună, România!” cu Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir, și a precizat că va fi analizat „cu atenție” tot ce s-a semnat în perioada aceasta la Primăria Capitalei, dar a subliniat că „lucrul și mai important este că am pierdut niște zile din pregăirea iernii pentru căldură și apă caldă”.

„Sper că acum s-a terminat, în sensul că înțeleg că nu s-au depus contestații. Legea spune că trebuie să depunem jurământul împreună, Primar General și Consiliu General. Înțeleg că în dosarul consilierilor generali nu s-au mai depus contestații și atunci miercuri, joi sau vineri depunem jurământul și încheiem telenovela aceasta”, a declarat primarul general ales al Capitalei.

Întrebat dacă mai este valabilă teoria potrivit căreia administrația pe care o succedă la Primăria Capitalei ar fi tras de timp fie pentru că ar fi rămas de achitat niște obligații, fie pentru că ar fi avut de șters niște urme ale unor fapte controversate, Nicușor Dan a răspuns: „Este o ipoteză. Mi s-a adus la cunoștință, dar nefiind acolo nu am informații exacte, că s-au făcut concursuri pe post în perioada aceasta, deci a fost nevoie de niște termene pentru ca niște lucruri să se întâmple. Probabil că s-au făcut și niște plăți. O să ne uităm cu atenție în tot ce s-a semnat în perioada aceasta. Nu s-au semnat lucruri esențiale, stocuri pentru iarnă, diferite lucruri, achiziționare de aparate pentru coronavirus sau ceva, ci s-au făcut numai mișmașuri din acestea interne. Acesta este un lucru important, iar lucrul și mai important este că am pierdut niște zile din pregătirea iernii pentru căldură și apă caldă. Asta mi se pare mai important, pentru că la un moment dat o să vină vremea rece și cu cât ai mai mult timp ca să te pregătești pentru intervenția în regim de avarie, cu atât era mai bine”.

Tags:
Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)