Nicuşor Dan: Nu știm câte rozătoare sunt în București, dar cred că numărul lor nu a crescut semnificativ față de anii precedenți / Ce spune Primarul General despre dezinsecție și deratizare (VIDEO)

Nicuşor Dan: Nu știm câte rozătoare sunt în București, dar cred că numărul lor nu a crescut semnificativ față de anii precedenți / Ce spune Primarul General despre dezinsecție și deratizare (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat, joi, că autoritățile nu știu câți șobolani sunt în București, pentru că nu cunosc toate subsolurile de bloc şi nici toate clădirile abandonate. Totuși, în opinia sa, numărul lor nu a crescut semnificativ față de anii precedenți. Acesta a mai precizat că a fost făcut al cincilea tratament de dezinsecție din 14 și primul tratament de deratizare din trei.

„Pe ce înseamnă rozătoare nu există o evidență. În opinia mea, nu există o creștere a numărului de rozătoare semnificativă față de anii precedenți. Nu ştim care sunt toate subsolurile de bloc, nici măcar care sunt proprietăţile municipalităţi, darămite să ştim care sunt clădirile abandonate. Operatorii de deratizare se duc unde ştiu ei că trebuie să meargă, dar până când nu o să avem evidenţa totală a proprietăţilor nu o să reuşim să controlăm cu totul acest fenomen”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul General a mai spus că e izolat cazul bărbatului mușcat de un șobolan.

Nicușor Dan, despre tratamentele de dezinsecție și deratizare din București

„Pe ce înseamnă dezinsecţie suntem la al cincilea tratament împotriva insectelor, în special a ţânţarilor. În ce priveşte deratizarea, suntem la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce prevede planul de acţiune, adică spaţii publice, subsoluri, spitale, şcoli, parcuri ale municipalităţii”, a mai declarat Nicușor Dan.

Acesta a mai precizat că „am avut şi o conjunctură nefericită cu gunoaiele pe stradă luni de zile, aici suntem”.

Ultima oră
23:54 - Dan Barna: Fie PNL vine cu o altă propunere de premier și discutăm posibilitatea revenirii la guvernare, fie PNL rămâne alături de Florin Cîțu și echipa câștigătoare merge alături de Marcel Ciolacu
23:45 - SPD, peste CDU la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
23:36 - Șeful celei mai vechi firme de recrutare a stârnit discuții aprinse în online. Ce sondaj a făcut pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex să-și pună un cerculeț verde pe rever, să fie vizibil de la distanță”
23:11 - Carmen Negoiță și iubitul politician se căsătoresc! Vedeta a făcut anunțul în direct: „Mi-a dat o cutie mare cu un cadou de ziua mea…”
22:38 - Ianis Hagi câștigă sume impresionante din contractele de publicitate. Cât încasează anual fotbalistul lui Glasgow Rangers
22:16 - Val de frig în România. Directoarea ANM, detalii importante despre cum va fi vremea în zilele următoare
21:53 - Noua conducere a PNL a fost aleasă oficial. Florin Cîțu: Au fost două zile lungi, dar importante pentru viitorul partidului (VIDEO)
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”