Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum

Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
Foto: pixabay.com

Un tânăr de 26 de ani din București a fost mușcat de un șobolan, chiar în centrul Capitalei. Incidentul s-a petrecut marţi seară în jurul orei 19, lângă parcul Grădina Icoanei.

Băiatul a ieșit din casa să își ia comanda de mâncare și în fața porții un șobolan a sărit pe el.

Tânăr de 26 de ani, mușcat de un șobolan, în centrul Capitalei

El a ajuns la spitalul Matei Balș din București la o oră distanță și a primit antitetanos și antirabic. Medicii de la unitatea medicală i-au prescris tratament cu 5 antirabice vreme de 5 săptămâni, adică unul pe săptămână.

„Am simțit ceva pe picior, o mușcătură foarte, foarte dură! Șobolanul nu a fugit, nu a avut nicio reacție să fugă. (…) Am sunat imediat la 112. Mi s-a zis să nu mai aștept ambulanța, având în vedere că sângerez, și să iau un Uber. S-au organizat imediat când au văzut exact despre ce este vorba. M-au întrebat dacă am fost mușcat la țară, le-am zis că în centrul Bucureștiului s-a întâmplat tot”, a spus tânărul, potrivit romaniatv.net.

În ce stare este tânărul mușcat de șobolan

Medicul Adrian Marinescu, de la Institutul Matei Balș din Capitală, a oferit detalii despre acest caz. Doctorul spune că lucrurile au evoluat bine în cazul băiatului.

Acesta avertizează populația să se prezinte de urgență la centrele anti-rabice în cazul în care se confruntă cu mușcături de șobolan.

”Din fericire, în acest caz lucrurile au evoluat bine. Vaccinul este obligatoriu în astfel de situații.

Sfaturi: înainte de toate, trebuie să folosim soluții dezinfectante. Trebuie să mergem la centrul anti-rabic în zona în care ne aflăm.

Prezența șobolanilor înseamnă clar o igienă care lasă de dorit. Sunt multe boli care pot fi transmise. Putem discuta de toxiinfecție alimentară, rabie, sunt multe”, a spus dr. Marinescu la Digi24.

Care este reacția Primăriei Capitalei

Primăria Capitalei precizează, în urma acestui incident, că „tratamentele de deratizare sunt în plină desfășurare pe spațiile verzi din proprietatea PMB, în spațiile exterioare ale cimitirelor aparținând Administrației Cimitirelor și Crematoriilor Umane (ACCU), în subsolurile blocurilor de locuințe, dar și în subsolurile tehnice ale instituțiilor din subordinea PMB (respectiv spitale aflate în administrarea ASSMB, teatre, biblioteci municipale, muzee, Arena Națională). Substanțele folosite sunt: AGRORAT VAXBLOCKS (pentru subsoluri și rețele de termoficare) și RACUMIN PASTE (în stațiile de intoxicare amplasate la exterior).”

„Compania Municipală Eco Igienizare București pune la dispoziția cetățenilor numărul de telefon 0752.041.898 (dispecerat 24h/24h), unde aceștia pot face sesizări și reclamații în legătură cu apariția posibilelor focare de infestare în Capitală”, se mai arată în comunicatul Primăriei.