Nicușor Dan: O companie municipală a cerut 370 de milioane de lei pentru înfrumusețarea Parcului Herăstrău. Companiile astea trăiesc într-o lume virtuală, în care milioanele cresc în copaci (VIDEO)

Nicușor Dan: O companie municipală a cerut 370 de milioane de lei pentru înfrumusețarea Parcului Herăstrău. Companiile astea trăiesc într-o lume virtuală, în care milioanele cresc în copaci (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat vineri, pentru B1 TV, că la discuțiile din ultimele zile pentru întocmirea bugetului Bucureștiului pe acest an a aflat că una dintre companiile municipale înființate de social-democrata Gabriela Firea, fosta primăriță, a cerut 370 de milioane de lei pentru un proiect de înfrumusețare a Parcului Herăstrău. „Companiile astea trăiesc într-o lume virtuală, în care milioanele cresc în copaci”, a concluzionat el.

5.000 de lei, prețul unei bănci în Parcul Herăstrău. Nicușor Dan: „Vă bateți joc de noi?!”

Joi a apărut în presă informația că Nicușor Dan l-a dat afară pe Răzvan Niţu, directorul economic al Administraţiei Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB), dintr-o ședință în care se discuta bugetul, după ce acesta a afirmat că preţul unei bănci este 5.000 de lei, fiind decesare 15 milioane de lei.

Potrivit unor surse, Dan i-ar fi zis: „Vă bateți joc de noi?! Vă rog să părăsiți sala în acest moment, că vă bateți joc de noi!”.

Nițu, adus în Primărie de Gabriela Firea, a părăsit ședința. El a spus apoi că nu înțelege care a fost greșeală și de ce i s-a cerut să plece.

Ulterior, după terminarea discuțiilor, Primarul General a pus informația în context: „Vreau să vă spun că această administrație a avut în fiecare an un buget de în jur de 100 de milioane de lei din 2015 încoace. Și acum au venit și au cerut 300 de milioane de lei”.

Dan, despre companiile municipale înființate de Firea: Trăiesc într-o lume virtuală în care milioanele cresc în copaci

Vineri, într-o intervenție pentru B1 TV, Nicușor Dan a dat exemplul unei alte pretenții fanteziste invocate de o companie municipală.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

„Nu e numai asta. 5.000 de lei o bancă de stat în parc… N-o să comentez ce s-a întâmplat acolo înăuntru, am spus deja că au fost o parte dintre direcții care au venit cu pretenții fanteziste. O parte dintre fanteziile astea vin de la companiile care au fost înființate, între care una de dezvoltare urbană, deci de urbanism.

Ei au cerut.. ALPAB-ul (Administrația Lacuri și Parcuri) i-a întrebat cam de câți bani am avea nevoie ca să facem un pic mai frumos Parcul Herăstrău, iar ei au făcut un studiu și au spus 370 de milioane de lei. Deci multe din aceste sume care sunt exagerate vin din comenzi pe care Primăria le-a făcut către companii, iar companiile astea, trăind într-o lume virtuală în care milioanele cresc în copaci, au aruncat sume, iar apoi direcțiile au venit către primar să le dea banii.

Am urmărit puțin dezbaterea pe Facebook după incidentul ăsta și am văzut link-uri către magazine de profil în care băncile costă și câte 200 de lei, 300 de lei și 500 de lei, în funcție de ce vrei, dar nicidecum 5.000 de lei”, a declarat Nicușor Dan, pentru B1 TV.