Nicușor Dan: Primarul în funcție este cel ales în 2016, Gabriela Firea, și o să fie până joi, vineri, când o să fiu instalat, deci responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în București îi revine până atunci (VIDEO)

Nicușor Dan: Primarul în funcție este cel ales în 2016, Gabriela Firea, și o să fie până joi, vineri, când o să fiu instalat, deci responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în București îi revine până atunci (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan a explicat, duminică seară, în direct pe B1 TV, că există „o oarecare confuzie pentru că multă lume are impresia” că el este deja de o lună de zile primar general al Capitalei, deși învestitura sa în funcție ar putea avea loc abia în săptămâna care începe de mâine. În acest context, el a precizat că procesul în instanță, în care se vor judeca cele 52 de apeluri care întârzie preluarea mandatului său, va avea loc luni, la ora 12, la Curtea de Apel.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Ce a declarat Nicușor Dan, primarul general ales al Capitalei, în direct pe B1 TV

„Este o oarecare confuzie și de asta am vrut să intervin, pentru că multă lume are impresia că eu sunt primar de o lună de zile, când nu am avut niciun fel de atribuții. Conform legii, primarul în funcție este cel care a fost ales în 2016, Gabriela Firea, și o să fie până joi, vineri, când o să fiu instalat, deci responsabilitatea pentru tot ce se întâmplă în București în revine până atunci”, a declarat Nicușor Dan, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Întrebat care mai este situația în ceea ce privește procedurile pentru preluarea mandatului, primarul general ales al Capitalei a răspuns: „Abia aștept să îmi preiau mandatul, pentru că există niște mari responsabilități și există niște răspunsuri pe care bucureștenii le așteaptă, cele mai puternice dintre ele la criza sanitară și la criza căldurii și a apei calde. Se fac azi patru săptămâni de când au avut loc alegerile locale, de când bucureștenii m-au votat primar. Sunt mulți primari în toată țara și președinți de consilii județene, și consilii și locale, și județene care au fost instalate. Din păcate, la București, mai așteptăm câteva zile din cauza celor 52 de contestații pe care membrii PSD le-au făcut la hotărârea Tribunalului care a validat candidatura mea”.

Întrebat ce era de contestat sau dacă există o bază legală pentru aceste contestații, Nicușor Dan a explicat: „Nu, e pur și simplu o tragere de timp. Sunt 52 de apeluri, că e vorba de apel la o hotărâre a tribunalului, toate sunt copy-paste una din cealaltă, inclusiv copiază greșeli de ortografie, și sunt teoria asta conspiraționistă a PSD, aceeași poveste, cu saci, cu cine a intrat în camera în care erau sacii cu voturi… Lucrurile sunt foarte clare, au fost peste 30.000 de voturi diferență, nu e niciun fel de problemă”.

Întrebat ce legătură are episodul cu sacii, care s-a consumat la discuțiile despre Sectorul 1, cu situația de la Primăria Generală, Nicușor Dan a afirmat: „Știți că în fiecare din secții s-a votat pentru patru lucruri – s-a votat pentru Primar General, pentru Consiliul General, pentru primarul sectorului și consiliul local. Ei spun că așa-zisa fraudă vizează și Sectorul 1, dar vizează și Primăria Generală pentru că este suma voturilor din toate cele șase sectoare.

„Este un simplu mod de a trage de timp pentru instalarea mea ca primar al Bucureștiului. Am văzut toate cele 52 de apeluri, pentru că evident că sunt vizat în acest dosar, și nu există niciun fel de probă. Se face trimitere la articole din ziar, care spun tot felul de lucruri, deci acțiunile acestea nu au nicio bază. Procesul în instanță, în care se vor judeca cele 52 de apeluri, va avea loc mâine, la amiază, la ora 12, la Curtea de Apel, și sunt convins că rezultatul va fi cel normal, firesc la o lună de la alegeri. Validarea probabil că va fi joi, vineri săptămâna aceasta, care urmează, învestirea.

Tags:
Ultima oră
17:18 - Fără carantină la intrarea în Anglia pentru persoanele vaccinate în schemă completă din UE și SUA
17:09 - Cine sunt Ancuța Bodnar și Simona Radiș, canotoarele care au adus primele medalii de aur României la Jocurile Olimpice 2020
17:07 - Premierul Florin Cîțu: „Este o creștere cu cheltuielile de personal față de anul trecut”
16:49 - SUA și Rusia continuă dialogul strategic la Geneva. Joe Biden: Vladimir Putin stă în fruntea unei economii care are arme nucleare și nimic altceva
16:42 - Raed Arafat: Personalul medical trebuie să fie vaccinat. Alternativ, avem testarea periodică
16:25 - Un tânăr de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Bucureștiului. În ce stare se află acum
16:15 - Raed Arafat, despre controlul persoanelor nevaccinate în restaurante sau cluburi: E responsabilitatea organizatorilor, în primul rând
16:14 - Florin Cîțu, despre propunerea HoReCa: Sunt de acord cu a avea o transparentizare a bacșișului, dar cu impozitarea am rezerve de fiecare dată. Când introducem taxe, efectele sunt directe și indirecte (VIDEO)
16:12 - Florin Cîțu: Avem un an record de investiții / Unele proiecte au execuție zero și e inadmisibil. Le-am spus miniștrilor să revadă ce s-a întâmplat (VIDEO)
15:49 - Florin Cîțu, despre țintele de vaccinare ratate: Tot ce a ținut de Guvern am făcut. Aș vrea să văd mai mult din partea societății civile și a sectorului privat, mai multă responsabilitate, că de criticat e ușor să criticăm (VIDEO)