Noul ministru al Digitalizării a depus jurământul în fața președintelui Iohannis (VIDEO)

Noul ministru al Digitalizării a depus jurământul în fața președintelui Iohannis (VIDEO)

UPDATE // Marcel Boloş a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, vineri, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au fost prezenţi preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă, consilieri prezidenţiali şi de stat.

Şeful statului a semnat, vineri, decretul de numire a lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a rămas fără ministru în luna decembrie, când liberalul Florin Roman a demisionat ca urmare a unor acuzații de plagiat.

Președintele României a semnat vineri decretul de numire în funcția de ministru al Digitalizării a lui Marcel-Ioan Boloş. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează efectele Decretului nr. 1311/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1201 din 17 decembrie 2021.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Marcel Boloș, nominaliat de PNL

Marcel Boloș a fost nominalizat oficial de către PNL pentru a prelua funcția de ministru al Digitalizării. Potrivit unui anunț făcut de Florin Cîțu a existat un singur vot împotrivă în cadrul Biroului politic:

„A fost validată cu un singur vot împotrivă  nominalizarea domnului Marcel Boloș pentru Ministerul Digitalizării.

Are toată susținerea PNL pentru a avea un mandat de succes într-un domeniu cu multe provocări în perioada următoare. A fost singura decizie importantă care trebuia comunicată în spațiul public”.

Florin Roman a demisionat după ce a fost acuzat de plagiat

Marcel Boloș a fost ministru al Fondurilor Europene și în partid este considerat un bun specialist în gestionarea finanțărilor de la Bruxelles.

Amintim că Florin Romana plecat din funcție din cauza acuzațiilor legate de studiile și publicațiile trecute în CV.

Un alt nume vehiculat pentru numirea în funcția de ministru al Digitalizării ar fi fost Monica Anisie, fost ministru al Educației, apropiată de actualul președinte PNL, Florin Cîțu. Aceasta însă nu s-ar fi bucura de suficientă susținere pentru un nou portofoliu în actualul guvern.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:23 - Țările NATO s-au înțeles tacit să nu furnizeze Ucrainei tancuri (presa germană)
17:59 - Noi probleme pentru Grupul Nordis: Un investitor care a cumpărat 69 de apartamente a reziliat contractele și a obținut executarea silită / Nordis: Există un calendar de plată
17:54 - Alertă cu bombă la Piața Unirii, în zona fântânilor. Traficul este blocat
17:39 - Serghei Lavrov roagă „prietenii africani” să ceară Occidentului anularea sancțiunilor impuse Rusiei
17:31 - Nicolae Ciucă, bilanț la 6 luni de guvernare: Avem cea mai mare creștere economică din UE / Am oferit românilor măsuri ce fac posibilă continuarea investițiilor și protejarea celor vulnerabili (VIDEO)
17:10 - Ambasadorul României în SUA, despre atacul din Texas:„Lumea e îngrozită de ce s-a întâmplat” /Membri ai comunității de români dețin arme
17:09 - Nicolae Ciucă, îndemn pentru aleșii locali liberali: Trebuie să fim aproape de oameni și să răspundem preocupărilor lor. PNL are soluții și își revigorează viața de partid (VIDEO)
16:47 - Nicolae Ciucă: Administrațiile liberale sunt un model în Europa Centrală și de Est / Avem la dispoziție 90 de miliarde, bani europeni. E nevoie de descentralizare și eficiență (VIDEO)
16:44 - Fostul director de Formula 1, Bernie Ecclestone, arestat pentru că deținea o armă în timpul îmbarcării unui zbor spre Elveția
16:32 - Nicolae Ciucă: Succesele din administrație s-au convertit în încredere în politicienii liberali. Faptul că PNL e zi la guvernare se datorează și realizărilor aleșilor locali ai partidului (VIDEO)