Noul ministru al Digitalizării a depus jurământul în fața președintelui Iohannis (VIDEO)

Noul ministru al Digitalizării a depus jurământul în fața președintelui Iohannis (VIDEO)

UPDATE // Marcel Boloş a depus jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, vineri, în faţa preşedintelui Klaus Iohannis, într-o ceremonie desfăşurată la Palatul Cotroceni.

La ceremonia de la Palatul Cotroceni au fost prezenţi preşedintele Senatului, Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, premierul Nicolae Ciucă, consilieri prezidenţiali şi de stat.

Şeful statului a semnat, vineri, decretul de numire a lui Marcel Boloş în funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a rămas fără ministru în luna decembrie, când liberalul Florin Roman a demisionat ca urmare a unor acuzații de plagiat.

Președintele României a semnat vineri decretul de numire în funcția de ministru al Digitalizării a lui Marcel-Ioan Boloş. La data publicării prezentului decret în Monitorul Oficial al României, Partea I, încetează efectele Decretului nr. 1311/2021 pentru desemnarea unui membru al Guvernului ca ministru interimar, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1201 din 17 decembrie 2021.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură va avea loc astăzi, ora 14:00, la Palatul Cotroceni.

Marcel Boloș, nominaliat de PNL

Marcel Boloș a fost nominalizat oficial de către PNL pentru a prelua funcția de ministru al Digitalizării. Potrivit unui anunț făcut de Florin Cîțu a existat un singur vot împotrivă în cadrul Biroului politic:

„A fost validată cu un singur vot împotrivă  nominalizarea domnului Marcel Boloș pentru Ministerul Digitalizării.

Are toată susținerea PNL pentru a avea un mandat de succes într-un domeniu cu multe provocări în perioada următoare. A fost singura decizie importantă care trebuia comunicată în spațiul public”.

Florin Roman a demisionat după ce a fost acuzat de plagiat

Marcel Boloș a fost ministru al Fondurilor Europene și în partid este considerat un bun specialist în gestionarea finanțărilor de la Bruxelles.

Amintim că Florin Romana plecat din funcție din cauza acuzațiilor legate de studiile și publicațiile trecute în CV.

Un alt nume vehiculat pentru numirea în funcția de ministru al Digitalizării ar fi fost Monica Anisie, fost ministru al Educației, apropiată de actualul președinte PNL, Florin Cîțu. Aceasta însă nu s-ar fi bucura de suficientă susținere pentru un nou portofoliu în actualul guvern.

Urmăriți B1TV.ro și pe