O imagine cât 1000 de cuvinte. Fotografia româncei cu bebelușul în brațe apare în carte de rugăciuni a lui Papa Francisc ( FOTO)

O imagine cât 1000 de cuvinte. Fotografia româncei cu bebelușul în brațe apare în carte de rugăciuni a lui Papa Francisc ( FOTO)
FOTO: colaj: Hepta.ro / Ercis.ro

O bătrână din România, care ține în brațe un bebeluș este imaginea din noua carte de rugăciuni a lui Papa Francisc. Suveranul Pontif a fost impresionat de imaginea bătrânei, în timpul vizitei pe care a făcut în țara noastră anul trecut.

Noua carte de rugăciun a Suveranului Pontif onorează vizita sa în România, ce a avut loc în vara anului 2019. La acel moment, Papa Francisc a zărit, în marea de oameni prezenți la Iași pentru a-l întâmpina, o bătrână care își ținea nepotul de doar câteva luni în brațe. Imaginea femeii l-a marcat de Suveranul Pontif, iar acesta a mărturisit că a fost marcat de zâmbetul de pe chipul bătrânei.

Papa Francisc, impresionat de bătrâna cu nepotul de la Iași

În timpul vizitei la Iași, Papa Francisc a fost impresionat de căldura pe care oamenii care l-au întâmpinat au transmis-o.

„Era acolo o femeie, destul de bătrână, o bunică. În braţele ei era nepotul, undeva pe la două luni, nu mai mult. Atunci când am trecut, mi l-a arătat. A zâmbit, cu un zâmbet cu care parcă îmi spunea: uite, acum pot să visez! Am fost mişcat de acel moment şi nu am avut curajul să vin şi să o aduc aici”, a declarat Papa Francisc, în timpul vizitei la Iași, potrivit TVR.

Povestea bătrânei din cartea Papei

Potrivit sursei citate, femeie în vârstă de 79 de ani este din comuna băcăuană Bîrzulești. În timpul vizitei Suveranului Pontif de anul trecut, ea ținea în brațe un bebeluș de numai câteva luni, micuțul copilul unei familii care rămăsese mai în spate. Femeia din Bacău nu cunoaștea familia, însă la acel moment a smțit că trebuie să îl ia în brațe și să îl arate Papei.