Olguța Vasilescu i-a adus un ”cadou” lui Iohannis, la Cotroceni. Explicația ministrului pentru scăderile de salarii

Olguța Vasilescu i-a adus un ”cadou” lui Iohannis, la Cotroceni. Explicația ministrului pentru scăderile de salarii

Premierul Viorica Dăncilă, Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și președintele Klaus Iohannis au discutat, la Palatul Cotroceni, despre efectele Legii salarizării. Au vorbit împreună, dar se pare că s-au înțeles separat, căci, după întrevedere, fiecare a venit cu declarații diferite despre ce s-a întâmplat.

Într-un comunicat, președintele a desfiinţat politicile Guvernului, acuzând PSD și ALDE că nu și-au respectat promisiunile electorale și că majorările salariale cu care s-au lăudat au fost anulate de artificiul trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat.

Premierul Dăncilă s-a arătat surprinsă de acest comunicat: ”Sincer sunt un pic uimită. Am văzut comunicatul și nu vreau să fim în postura de a crede ce spune președintele sau ce spun eu. Să arate stenogramele și ne vom lămuri. Nu-mi permit să spun că cineva minte, dar lucrurile nu au stat cum e scris în comunicat”.

Marți seară, ministrul Olguța Vasilescu a făcut și ea declarații pe acest subiect.

”Am prezentat mii de fluturași, după transferul contribuțiilor, de unde reieșea că salariile au crescut în sistemul bugetar, cu excepția celor cu venituri foarte mari, unde au fost scăderi.
Reacția (lui Iohannis) este inexplicabilă. Legea a produs efecte mai bine de opt luni, nu văd care era motivul pentru care astăzi să avem această discuție.

În 2016 vorbim de cheltuieli totale de salarizare de 58 de miliarde, în 2018 de 81 de miliarde, de la an la an au fost creșteri. La unii au fost majorări semnificative, la alții 15%, dar au fost și bugetari care aveau salariile mari și aici s-au înregistrat scăderi. Este un lucru pe care l-am asumat, nu văd de ce ar mai fi cineva surprins de lucrul acesta”, a declarat Olguța Vasilescu, la Antena 3.