Parlamentarii Likud, cea mai mare formațiune politică din Israel, au primit indicații să nu se asocieze cu AUR: „Acest partid e antisemit, e catastrofal”

Parlamentarii Likud, cea mai mare formațiune politică din Israel, au primit indicații să nu se asocieze cu AUR: „Acest partid e antisemit, e catastrofal”
Foto: Alianța pentru Unirea Românilor - AUR / Facebook

Parlamentarii Likud, cel mai mare partid din Israel, au primit indicații de la purtătorul lor de cuvânt să nu se asocieze în niciun fel cu membrii AUR, partid pe care acesta l-a catalogat ca fiind „antisemit” și „catastrofal”.

Eli Hazan (Israel): AUR, un partid antisemit

„AUR a fost ales în Parlament și devine tot mai popular, în parte pentru că e anti-establishment și se opune vaccinării și restricțiilor. Acest partid e antisemit”, le-a scris Eli Hazan, directorul pentru afaceri externe și purtătorul de cuvânt al Likud, parlamentarilor din partid.

În încercarea de a dezminți că partidul e antisemit, George Simion, colider al formațiunii, a susținut recent că el iubește poporul evreu, că are mulți prieteni în Israel și chiar are programată în aprilie o întâlnire cu Benjamin Netanyahu, fostul premier israelian.

Hazan spune, însă, că nu știe ca cineva să vrea să se întâlnească cu vreun membru AUR.

„Vă implor să n-o faceți! E rău pentru Israel, pentru Likud. Comunitatea evreiască din România e foarte îngrijorată de acest anunț”, a mai scris Hazan, citat de Jerusalem Post.

Eli Hazan, reacție la declarațiile AUR despre Holocaust

Reprezentantul Likud a invocat în mesajul său și remarcile lui Claudiu Târziu, colider AUR, despre istoria Holocaustului ca fiind „o temă minoră”, remarci preluate într-un comunicat al formațiunii.

Eli Hazan a mai scris că, după ce AUR a intrat în Parlamentul României, le-a cerut reprezentanților săi să se delimiteze de Ion Antonescu, dictatorul fascist vinovat de moartea a 380.000 de evrei, dar AUR a refuzat.

„Spre deosebire de partidele spre care am fost deschis, că am văzut că vor cu adevărat să se schimbe, acest partid e catastrofal”, a mai susținut Eli Hazan.

Declarațiile lui Claudiu Târziu despre Holocaust au fost condamnate, printre alții, de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și de ambasadorul Israelului la Bucureşti, David Saranga. Parchetul General s-a autosesizat după aceste afirmații și a deschis un dosar penal in rem.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:50 - Gest grosolan după remiza lui CSA Steaua cu Șelimbăr. Ce a făcut un oficial al roș-albaștrilor la finalul partidei (VIDEO)
23:34 - Germania va livra Ucrainei un sistem avansat de apărare antiaerină în următoarele zile. Christine Lambreht, vizită surpriză la Odesa
23:14 - Un oficial ucrainean a distribuit imagini de la Revoluția Română din decembrie 1989: „Într-o zi, sper că în curând, rușii îi vor face lui Putin ceva similar cu ce i-au făcut românii lui Ceaușescu” (VIDEO)
22:51 - Ion Petrescu: Dacă retragerea rușilor din Liman prefațează o posibilă folosire a armei nucleare tactice în zonă? / Analistul militar, pe B1 TV, despre cele trei zone ucrainene posibile pentru un atac nuclear rusesc (VIDEO)
22:20 - Bombardiere rusești capabile să transporte rachete de croazieră și arme nucleare, detectate în apropiere de Finlanda
21:49 - Claudiu Năsui: Virgil Popescu ne spunea înainte de război să stăm liniștiți că o să ne vină gaz prin Nord Stream 2 / Ciolacu și Ciucă nu înțeleg economia suficient cât să înțeleagă că nimeni nu o să facă pierderi voluntare (VIDEO)
21:20 - Un bărbat de 47 de ani a murit prins sub un tractor, în județul Vaslui
21:07 - Vasile Dîncu (MApN), la Chișinău: NATO nu caută o confruntare cu Rusia / România sprijină concret Republica Moldova în depășirea greutăților generate de criza energetică
20:43 - Două persoane au leșinat după ce ar fi fost ținute aproape o oră într-un avion Wizz Air rămas la sol în Suceava. Aeronava nu a mai decolat, iar pasagerii nu aveau aer condiționat și nu puteau ieși
20:16 - Cel mai bun lunetist din lume se întoarce în Ucraina, cu sarcină nouă: „Vreau să fac mulți Wali dintr-un Wali”