Parlamentul votează revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi

Parlamentul votează revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi
Sursă foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Camera Deputaţilor şi Senatul se reunesc în şedinţă comună, luni, privind revocarea din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău, după ce fostul parlamentar PSD a fost arestat sub acuzaţiile de luare de mită și trafic de influență, potrivit g4media.ro.

Parlamentul votează luni revocarea din funcție a lui Niculae Bădălău

Conducerea Parlamentului a hotărât, marţi, să dea un termen pentru raport până luni, la ora 12:00, în comisiile reunite buget finanţe, iar plenul comun se va întruni de la ora 14:00, pentru a vota cererile depuse de PSD şi USR în ceea ce privește revocarea din funcţie a lui Niculae Bădălău.

De asemenea, USR a cerut, luni, Birourilor celor două Camere ale Parlamentului, declanşarea procedurii de revocare a lui Niculae Bădălău din funcţia deţinută la Curtea de Conturi, după reţinerea acestuia de către DNA.

La scurt timp, Ştefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a transmis că social-democraţii au depus, luni, către Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, o solicitare pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru şi vicepreşedinte al Curţii de Conturi a lui Niculae Bădălău, suspectat de către DNA de dare de mită, deoarece nu a existat o demisie a acestuia.

Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, a fost inițial reţinut de DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă și apoi a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, luni, 28 noiembrie, potrivit deciziei Curţii de Apel Bucureşti.

Urmăriți B1TV.ro și pe