Deputatul Marius Paşcan cere intervenţia autorităţilor pentru oprirea provocării maghiare de la Cimitirul Valea Uzului: „Este inacceptabil să ni se interzică să ne comemorăm eroii”

Deputatul Marius Paşcan cere intervenţia autorităţilor pentru oprirea provocării maghiare de la Cimitirul Valea Uzului: Este inacceptabil să ni se interzică să ne comemorăm eroii

Deputatul PMP Marius Paşcan condamnă provocarea pregătită chiar de Ziua Eroilor la Cimitirul Internaţional Valea Uzului din Dărmăneşti şi cere intervenţia fermă a autorităţilor.

Mai exact, Paşcan arată că exact când mai multe organizații românești, dar și Primăria din Dărmănești, județul Bacău, au anunțat organizarea unor manifestări comemorative cu ocazia Zilei Eroilor în acest cimitir, vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt a mers fix în acest loc, iar Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita, îi incită pe maghiari să formeze un lanț uman în jurul Cimitirului Internațional fix pentru a provoca românii şi a bloca acţiunea lor.

Parlamentarul PMP subliniază că autorităţile române sub obligte să intervină şi să oprească provocările maghiarilor pentru ca românii să îşi poată comemora precum se cuvinte eroii.

Redăm mai jos integral postarea deputatului Marius Paşcan:

Provocare la conflict interetnic…
Solicit intervenția fermă a autorităților statului român!

Astăzi, românii își comemorează eroii, pe cei care au scris prin sânge, sacrificiu și jertfă istoria neamului românesc. Este inacceptabil ca, în România, pe acest pământ sfânt din „Grădina Maicii Domnului” să ni se interzică să ne plângem, onorăm și comemorăm eroii, pe cei știuți și neștiuți (a căror jertfă zace prin gropi comune), oriunde aceștia s-ar afla. Pentru că nu există centimetru de țărână din această țară pe care să nu-l fi apărat străbunii cu prețul vieții lor…

Așa că nu se poate, dușmani ai României, să invocați politic tupeist și ticălos granițe administrative pentru cimitirele eroilor neamului românesc, pentru sfinții înaintemergători și făuritori ai patriei române!
În timp ce PSD și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, înțeleg să-și bată joc de românii din Diaspora, umilindu-i și obstrucționându-le elementarul drept la vot, vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt (lider al partidului KDNP, formațiune aflată la guvernare în Ungaria, alături de FIDESZ, condus de Viktor Orban), a sosit miercuri în România și a „descălecat” tocmai la Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului. A venit, evident, cu o misiune instigatoare!

Aflăm indirect și scopul acestei vizite, după ce senatorul UDMR, Tanczos Barna, pe post de emisar, a anunțat în aceeași zi, într-o conferință de presă, că mai mulți membri ai comunității maghiare din Harghita și Covasna, alături de liderii lor politici, organizează astăzi, la cimitirul de la Valea Uzului, un protest pașnic… Adică, în aceeași zi în care mai multe organizații românești, dar și Primăria din Dărmănești, județul Bacău, au anunțat organizarea unor manifestări comemorative cu ocazia Zilei Eroilor în același cimitir.

Mai apoi, Consiliul Județean Harghita, prin al său președinte promotor al separatismului teritorial pe criterii etnice, Borboly Csaba, îi incită pe maghiari să formeze un lanț uman în jurul Cimitirului Internațional al Eroilor de la Valea Uzului. Iată anunțul oficial postat pe Facebook: „Un lanț de viață pentru pacea eroilor! Nu pierdeți pacea strămoșilor noștri! Creați un lanț de viață în jurul cimitirului de la Valea Uzului. Ținând mâinile unul pe altul, suntem puternici! Să ne întâlnim joi, 6 iunie, la ora 4 p.m., la cimitirul militar din Valea Uzului”.

Solicit autorităților statului român să vegheze și să-și facă datoria! Provocările Budapestei trebuie contracarate și orice incident neavenit trebuie prevenit cu înțelepciune, iar legea trebuie aplicată cu fermitate!

Iată ce înseamnă o guvernare slabă, incompetentă și iresponsabilă, dependentă de voturile UDMR, iată unde ne-a dus trădarea intereselor noastre naționale, trădare cocoțată politic la rang de vârf în fruntea țării…

Doamne, în această zi sfântă a Înălțării, binecuvântează și ocrotește națiunea, țara, poporul român! Odihnește-i în pacea vieții veșnice mântuindu-i pe toți eroii români! Dă-ne puterea de a fi vrednici pentru a le cinsti moștenirea și a le slăvi memoria!

Hristos s-a Înălțat!

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)