Paul Stănescu (PSD): Includerea sistemului de irigații în PNRR e o prioritate a României și trebuie susținută de absolut toate partidele

Paul Stănescu (PSD): Includerea sistemului de irigații în PNRR e o prioritate a României și trebuie susținută de absolut toate partidele
Foto: Inquam Photos / George Călin

În contextul secetei care afectează culturile agricole, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, atrage atenția că România încă nu are prinse în PNRR fondurile necesare pentru un sistem modern de irigații. Am ajuns aici din cauza unei „greșeli prostești sau intenționate a USR”, acuză social-democratul. Stănescu mai spune că Petre Daea, PSD și guvernanții fac acum tot ce pot pentru a gestiona situația.

PSD dă vina pe USR pentru faptul că nu avem un sistem modern de irigații

„Suntem în situația în care greșeala prostească sau intenționată a USR, de a nu prinde în PNRR sistemul de irigații, se vede cu ochiul liber pe câmpurile arse de soare. Aceasta trebuie reparată urgent pentru binele tuturor.

Astăzi, PSD, ministrul agriculturii și coaliția guvernamentală, fac tot ce le stă în putință pentru a veni cu măsuri urgente și clare pentru a salva munca agricultorilor.

Dar, soluția pentru o agricultură modernă nu o reprezintă un pansament aplicat din când în când, ci un medicament puternic cu efecte pe termen lung: un sistem de irigații național”, a transmis Paul Stănescu.

PSD cere modificarea PNRR pentru a include investițiile în sistemul de irigații

Acesta a precizat că ne confruntăm cu mai multe crize suprapuse, prin urmare e nevoie de un efort mai amplu, „coordonat și unitar de a susține în fața instituțiilor europene modificarea PNRR”.

Stănescu a mai afirmat că gravitatea momentului trebuie conștientizată de toate forțele politice, nu doar de cele aflate la guvernare.

Includerea sistemului de irigații în PNRR e o prioritate a României și trebuie susținută de absolut toate partidele, de societatea civilă, mediul economic și de către instituțiile europene, a insistat social-democratul.

„Nu mai este timp de piedici. Schimbarea climatică și fenomenele de deșertificare cu care ne confruntăm nu vor afecta doar economia românească și ceea ce vor pune românii pe masă, ci și securitatea alimentară europeană.

Includerea sistemului de irigații în PNRR nu mai este de mult timp doar un obiectiv politic al PSD. Este o prioritate a României și trebuie susținută de absolut toate partidele parlamentare, de societatea civilă, de mediul economic și, la fel de important, de către instituțiile europene. Asigurarea securității alimentare a depășit granițele naționale. Aceasta este deja o urgență europeană”, a transmis Paul Stănescu, secretarul general al PSD.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:56 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: “Ce sunt pedepsele karmice? Când și cum se aplică acestea (VIDEO)
23:33 - Directorul unei companii energetice publice germane participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei Zaporojie la Rusia
22:55 - Planul lui Putin după anexarea teritoriilor din Ucraina: Kremlinul ar urma să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara
22:21 - Marian Daragiu, vicepreședinte al Partidei Romilor și subsecretar de stat la Ministerul Educației: „Cazul Caracal a scos la iveală în primul rând o serie de disfuncționalități la nivel de instituții” (VIDEO)
21:43 - Xi Jinping, subiect de căutare pe rețelele sociale, în urma zvonurilor privind arestarea sa și o lovitură de stat în China (VIDEO)
21:26 - Continuă protestele în Rusia: Peste 700 de manifestanţi împotriva mobilizării lui Putin în războiul rus din Ucraina, arestaţi în 32 de oraşe
20:55 - Parlamentul rus ar urma să dezbată pe 29 septembrie alipirea la Rusia a provinciilor ucrainene ocupate
20:22 - Momente de panică pentru fratele lui Edi Iordănescu. Ambulanţa a intrat pe teren pentru a-i acorda îngrijiri medicale în CS Dinamo – FCSB 2
19:57 - Video complet cu bătaia dintre Anamaria Prodan şi Laurenţiu Reghecampf. Ce a declanșat conflictul și cum au ajuns cei doi să își împartă pumni
19:17 - Horoscop Alina Bădic pentru săptămâna 25 septembrie– 1 octombrie 2022. Nativii Taur au posibilitatea de a avea o expansiune incredibilă pe plan financiar (VIDEO)