Guvernul PSD umblă iar la Pilonul II de pensii. Dăncilă explică, mutilând limba română: Se lucrează la un pachet. Când va fi gata aceste lucruri… (VIDEO)

Guvernul PSD umblă iar la Pilonul II de pensii. Dăncilă explică, mutilând limba română: Se lucrează la un pachet. Când va fi gata aceste lucruri... (VIDEO)

Vasilica Viorica Dăncilă a declaratcă Guverul PSD-ALDE ”lucrează la un pachet pe Pilonul II de pensii”. Premierul a susținut că, atunci ”când va fi gata aceste lucruri, vom veni în spațiul public și vom anunța”.

”Se lucrează la un pachet pe Pilonul II de pensii. Până nu finalizăm, nu pot da detalii. Vorbim după ce pachetul e gata. Nu vreau să dăm un punct de vedere, apoi să-l schimbăm.Contribuțiile la Pilonul II au scăzut de la 5,1 la 3,75 odatpăcu trecerea contribuțiilor. Legat de Pilonul II, vom face un grup de lucru, vom vorbi cu ministrul Muncii și când va fi gata aceste lucruri, vom veni în spațiul public și le vom anunța”.

Potrivit premierului, contribuțiile la Pilonul II de pensii au scăzut pentru unii angajați deoarece patronii lor nu le-au crescut salariile brute, după trecerea contribuțiilor. După ce un jurnalist i-a atras atenția că au avut de suferit inclusiv angajați la stat, Dăncilă a precizat că va lămuri acest aspect cu Lia Olguța Vasilescu și vor veni împreună cu soluții.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.