Permisul auto al lui Bercea Mondial nu poate fi anulat: Autorităţile refuză să se implice

Permisul auto al lui Bercea Mondial nu poate fi anulat: Autorităţile refuză să se implice
Foto: evz.ro

Permisul de conducere al lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, nu poate fi anulat. Instituţiile care au atribuţii în domeniu (Polţia Rutieră, Parchet, Prefectura Olt) susţin că nu sunt competente să anuleze permisul interlopului şi refuză să se implice în acest caz, informează cotidianul Gândul

Potrivit legii, anularea permisului de conducere se face doar în cazul în care acesta a fost obţinut cu încălcarea normelor legale. Bercea Mondial este analfabet, dar are permis de conducere, ceea ce contravine legislaţiei din România. Interlopul şi-a luat permisul de conducere în 1990 la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt.

Deşi cazul lui Bercea Mondial este evident, instituţiile nu vor să se sesizeze, cu toate că acestea ar putea să dispună anularea permisului de conducere.

“Eu nu pot să-i anulez permisul decât dacă instanţa constată că a fost obţinut fraudulos”, a declarat comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere, citat de sursa precizată.

Întrebat dacă Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, care instrumentează dosarul penal al lui Bercea Mondial, va solicita judecătorilor anularea permisului de conducere al acestuia, purtătorul de cuvânt al instituţiei, procurorul Adrian Aspră a susţinut că nu există niciun dosar referitor la permisul de conducere al acestuia şi că Sandu Anghel nu este cercetat în legătură cu acest aspect.

“Nu avem în lucru aşa ceva, niciun dosar referitor la permisul de conducere al lui Sandu Anghel. Procedura de eliberare şi de anulare a permiselor de conducere este una administrativă (…) Anularea permisului persoanei de care m-aţi întrebat nu este de competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Sandu Anghel nu este cercetat în legătură cu acest aspect”, citat de Gândul.

Mai mult, conform sursei menţionate, acum nu mai poate fi deschis un dosar penal referitor la modul în care Bercea Mondial a obţinut permisul de conducere.

Sandu Anghel a fost reţinut săptămâna trecută pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat un nepot. Faptul că interlopul este analfabet a fost descoperit zilele acestea, când a trebuit să dea declaraţii la Parchet şi în faţa instanţei de judecată.