Petiția PSD privind plafonarea preţurilor la energie şi gaze, semnată de sute de mii de români

Petiția PSD privind plafonarea preţurilor la energie şi gaze, semnată de sute de mii de români
Sursa Foto: Freepik

PSD a primit aproape 200.000 de „voturi de încredere” de la români, în ultimele ore. Social-democrații au lansat o petiție pe un subiect fierbinte: plafonarea preţurilor la energie şi gaze.

Proiectul prevede plafonarea pentru 6 luni a preţurilor la energie şi gaze la niveluri pe care românii să le poată suporta. În scurt timp, au strâns mai mult de 175.000 de semnături.

Succesul înregistrat de proiect a fost transmis printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Partidului Social Democrat.

Formațiunea politică a propus un plafon de preţ al energiei active de 250 de lei/Mwh, în condiţiile în care ultimele oferte ale furnizorilor către populaţie, această valoare a ajuns la peste 950 lei/Mwh.

În cazul gazelor naturale, plafonul propus este de 135 de lei/Mwh, faţă de oferte ale furnizorilor de 650 lei/Mwh.

Partidul spune că soluţiile sale produc o scădere a preţului final faţă de actualele oferte ale furnizorilor cu 74% în cazul energiei şi 79% în cazul gazelor. De asemenea, varianta este superioară propunerilor PNL: liberalii ajung la un preţ final al kilowattului de 1,01 lei, în vreme ce în varianta PSD, kilowattul va costa doar 0,67 leiProiectul PSD implică o scădere a preţurilor la o valoare care se menţine pe întreaga durată a celor 6 luni de plafonare. După intrarea în vigoare a legii, toate contractele se restructurează astfel încât să nu fie depăşit preţul maximal, cel plafonat.