PMP a organizat dezbaterea „Votul la un click distanță. Perspective pentru introducerea votului electronic la alegerile din România” și a lansat site-ul www.votezelectronic.ro (FOTO)

PMP a organizat dezbaterea „Votul la un click distanță. Perspective pentru introducerea votului electronic la alegerile din România” și a lansat site-ul www.votezelectronic.ro (FOTO)

Partidul Mișcarea Populară a organizat miercuri, la Parlament, dezbaterea „Votul la un click distanță. Perspective pentru introducerea votului electronic la alegerile din România”. În acest comtext, a fost lansat și site-ulwww.votezelectronic.ro, dedicat campaniei PMP de strângere de semnături online pentru susținerea votului electronic. Potrivit unui comunicat de presă al PMP, la dezbatere au participat reprezentanți ai instituțiilor implicate în organizarea alegerilor, reprezentanți ai societății civile și ai partidelor politice, aceasta reprezentând un pas necesar pentru a pregăti un cadrul legislativ care să permită introducerea votului electronic pentru alegerile din România.

Discuțiile au adus în prim plan realități care obligă partidele politice să lucreze împreună pentru un cadru legislativ care să permită românilor, indiferent de reședință sau domiciliu, să voteze electronic la toate tipurile de alegeri. Evoluția tehnologiei, mobilitatea forței de muncă, diaspora cu peste 4 milioane de cetățeni români reprezintă argumente solide, puse în discuție azi, pentru a introducere votul electronic la alegerile din România.

„Despre votul electronic se discută din ce în ce mai mult. PMP consideră că avem nevoie devot electronic pentru toate tipurile de alegeri și am propus un asemenea proiect de lege. Credem că este nevoie de un dialog constant și deschis pe acest subiect între partide, precum și cu factorii implicați în organizarea alegerilor. Din acest motiv am organizat această dezbatere din timp, cu toți factorii care au responsabilitate în organizarea alegerilor, dar și cu toți cei interesați de votul electronic, actori politici sau reprezentanți ai societății civile”,a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

La dezbatere au participat: Ludovic Orban, președintele PNL, Augustin Jianu, fost Ministru al Telecomunicațiilor și Vicepreședinte PRO România, Răzvan Cotovelea, fost ministru al Telecomunicațiilor, parlamentarii PNL Cristina Trăilă, Gabriel Andronache și Viorel Badea, deputatul USR Lucian Stanciu Viziteu, deputatul Matei Dobrovie, General – Locotenent ing. Ionel Sorinel Vasilica, Director Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS), General de brigadă ing. Ionel – Sorin Bălan, prim-adjunct al directorui STS, Marian Muhuleț, Vicepreședinte AEP, Eliza Ciurea, Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO, Marcel Opriș, fost director STS, Victor Ionescu, Subsecretar de Stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Mihaela Dumitru, Consilier Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, Iulian Ivan, Ministrul Afacerilor Externe, Septimius Pârvu, Expert Forum, George Rîpă, consultant politic, Gabriel Aftenie, Repatriot.

Tags: